Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit csináljak ha megfáztam?...

Póra Fanni kérdése:

Mit csináljak ha megfáztam? (többi lent)

Figyelt kérdés

Kb.2 napja lettem beteg (torokfájás, köhögés, ORRFÚJÁS, fejfájás )..

Holnap fogok orvoshoz menni, de kiszeretném kérni a tanácsotokat, tapasztalatotokat !

Pl.:Mit igyak?

Magyarán hogyan kúráljam magamat?

CSAK NORMÁLIS VÁLASZOKAT SZERETNÉK !

A válaszaitokat elöre is köszönöm ! :)

2012. márc. 18. 19:16
 1/5 anonim ***** válasza:

igyál gyógyteát, lehet venni bioboltokban bodzát, kamillát, hársfát, ezeket keverd össze és főzd meg teának. A hársfatea a legjobb, én attól 3-4 nap alatt kikúrálódtam.

Mindig igyekszem úgy gyógyulni, hogy a lehető legkevesebb gyógyszert kelljen szednem, úgyh én megfázásnál hársfateát és bodzateát iszok felváltva :)

De azt ne felejtsd el, hogy nagyon sokat kell ilyenkor inni :) Jobbulást!

2012. márc. 18. 19:22
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem kell rögtön orvos, hacsak nem kell igazolás.

Én tuti várnék pár napot, ha nem javul, orvos, ha javul, egyedül kúrálom magam.

De emberek! El ne felejtsük azt, hogyan kell egy náthát kúrálni!

Orröblítés sós vízzel, gargalizálás sós vízzel, infralámpázás, inhalálás, fájó torokra hideg dunsztkötés, fokhagyma, vöröshagyma, mézestea nagy mennyiségben, vitamintabletták, orrnyálkahártya-lohasztó krémek, sprék. 38 fok felett lázcsillapítás, nagy fájdalomnál fájdalomcsillapítás.

Jobbulást!

2012. márc. 18. 19:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Én hiszek a "nyugati orvoslásban" is, a gyógyteák mellé lefekvés előtt két szem Algopyrin+ egy szem Aszpirin és izzadni, mint az állat. Ja és még C vitamin, 1000 mg/nap. Ez max. két nap alatt elfújja a náthát, de volt már gyorsabb eredményem is, azaz másnapra kutyabajom se volt. Igazából egyéni immunrendszer kérdése, de az izzadás majd reggel egy alapos zuhany segíteni szokott.
2012. márc. 18. 19:35
 4/5 anonim ***** válasza:

A gyógyszerek csak tünetenyhítők.

Nem azt mondom, hogy totál felesleges, tudniillik a szervezet magának tesz keresztbe a gyulladással, amit a gyógyszer csökkent. De szerintem csínyán kell vele bánni és tudni kell, hogy a gyógyszer se nem öli a bacikat, se nem segíti a szervezet munkáját (bár a gyulladáscsökkentés ha úgy vesszük az végülis, a gyulladás jó táptalaj a felülfertőződésnek), viszont terhelik a májat és a veséket.

Azért közel se csak immunrendszer kérdése. Ha az lenne, akkor én nem szenvednék annyit szerintem. Sok más tényező befolyásolja a lefolyást...

2012. márc. 18. 19:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat !!!

Nagyon hasznosak voltak még egyszer köszi ! :)

2012. márc. 19. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!