Az elmúlt napokban nagyon megfáztam és nemszeretnék gyógyszert szedni. Valami jó otthoni kúra?
Hallottál már valamit a google-ról?
Google > megfázásra
megfázás ellen
Megfázásra csak akkor van értelme gyógyszert szedni, ha fontos, hogy megőrizd bizonyos mértékig a fittséged. Ha van időd, lehetőséged kifeküdni, akkor nem baj ha meg se bírsz mozdulni, annyira rosszul vagy:D
Akkor kell gyógyszer, ha dolgozol, tanulsz, vagy foglalkozni kell a gyerekekkel stb.
Ugyanannyi a gyógyulási idő, csak egyik esetekben alig van tünet, a másiknál viszont súlyosabb.
Vannak gyógynövénykivonatok, mint az echinacea csepp, soksok tea mézzel, vitamindús gyümölcsök. Forró fürdő esetleg fürdősóval, nagyon meleg ruhák, takarók:)
Jobbulást:)
Ha nem vagy lázas akkor kamillás gőzölés 2-3 csepp eukaliptusz vagy teafa olaj.
A c vitamint nyugodtam beszedhetnéd nekem bevált.
A gyógyszereket meg nem mindig lehet kikerülni. Ha nagyon megfáztál akkor többet ártasz ha nem veszel be valamit márcsak a szövődmények miatt is.
Az aszpirin-c vagy valami por alakú ital meghűlésre?
Totál felesleges gyógyszer. Meg szerintem feküdni is felesleges vele. Mindkettő persze ha nincs lázad, csak hőemelkedés maximum, nem fáj semmid elviselhetetlenül. Mert ha igen, orvoshoz kell menj holnap.
A pozitív hozzáállás - meg fogsz gyógyulni hamar -, a jókedv a legfontosabb. Jó lenne, ha most megnéznél min. 2 jó minőségű vígjátékot - ezt nem viccből mondom!
Használj infralámpát, inhalálj. Szívj fel sósvizet az orrodba - őrült sz*r érzés lesz -, az sokmindent kihoz bentről.
Egyél meg pár narancsot, mandarint. Igyál teát, amibe, miután kicsit kihűlt, rakj mézet és citromlevet.
Egyél fokhagymát, amennyit bír a gyomrod.
Sokaknak az izzasztás is segít, én ezt nem mondhatom el magamról, ezért én utolsó sorban szoktam javasolni.
Jobbulást!
Magam se tudom őszintén, mert rokon csinálta. Elvileg a neten megtalálod, meg az arányokat is.
Amúgy régi antihisztaminos spré dobozába raktuk, abból spriccelek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!