Ugye nincs olyan egy munkahelyen, hogy kötelező (mit tudom én mondjuk) az influenza elleni oltás? Ugye nincs olyan, hogy a főnök azért elküldhet a közösség érdekeire hivatkozva, hogy nem oltatom be magam? VÁROM A VÁLASZOKAT!
A védőoltás az egyetlen biztos módja a védekezésnek, és nem nagyon okoz mellékhatást. Őrült kis százalékban okoz csak.
Alig van ellenjavallata.
A tisztaságra való fokozott odafigyeléssel és azzal, hogy a beteg otthon marad, lehet redukálni az esélyét, hogy elkapod, de nem teljesen.
Vitaminokkal nem lehet csökkenteni az esélyt, és az immunrendszert nem lehet erősíteni, legalábbis nem olyan értelemben, mint ahogy a média átadja nekünk.
Ezt minden évben sok orvos, infektológus esetleg immunológus, egyéb orvos vagy szakember elmondja, de egy jó nagy tábor rendre összeesküvés-elméletnek veszi.
Ha elkapod az influenzát, akkor a szövődményeknek százszor nagyobb az esélye, mint az oltási mellékhatásoknak, és az esetleges gyógyszerek is drágábbak, mint az oltás.
Akkor nem értettem főleg az oltásellenes hisztit, amikor egy csomó embernek ingyen volt az oltás, pl. minden iskolásnak. Inkább egy szuri és két napig karfájás, mint másfél hét, esetleg még több szenvedés?
Szóval, egyéni privát véleményem szerint inkább anyagi aggályai vannak annak, ha a munkáltató kötelezi a munkavállalókat az oltásra.
Jó, mondjuk más aggályok is vannak. Mi az, hogy kötelezi arra, hogy tegyen meg valamit az ember, ami felől privát joga dönteni?
De ezen felül csak anyagi aggályok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!