Hogyan tudok valakit megfertőzni mononucleosissal?
Figyelt kérdés
Sok cikket olvastam, de azt pontosan nem írják le, hogy mitől függ, hogy valakit megfertőzök-e vagy sem. Tudom, hogy terjed, de a volt barátomat pl. nem fertőztem meg, pedig sztem ő még nem esett át ezen. Vagy lehet, hogy kiskorában biztos, csak nem emlékszik? Vagy nem is fertőzök meg mindenkit, akivel csókolózok hanem véletlenszerűen? És a nyálam így akkor fertőző? Vagyis erről azt olvastam, hogy a vírus időről időre kiújulhat, de azt nem tudják még, hogy mitől függ.
18/L
2012. márc. 4. 13:10
1/2 anonim válasza:
Akkor fertőzöl amikor a vírus aktiválódik. Ez az első akut szak után időről-időre megtörténik, gyakran nem is lehet észrevenni - de fertőz. Amikor a vírus nem aktív nem fertőzöl, tehát nem feltétlenül fertőzöl meg mindenkit akivel csókolózol.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor így már azt hiszem világos.
2012. márc. 6. 09:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!