Ha nem mosok kezet mondjuk tömegközlekedés után, és úgy eszek, mi a legdurvább, ami történhet?
Figyelt kérdés
Perzse mindig mosok alaposan kezet, de elgondolkoztam, hogy ha mondjuk metrózás után nem mosnék kezet, és úgy eszek, meg hozzá érek a számhoz, akkor milyen betegséget kaphatok el?2012. febr. 10. 19:54
1/4 anonim válasza:
Nem a legdurvább, de gyakori: hepatitis A, 38°C feletti láz 10-14 napon keresztül.
Én a metrón kaptam. Fogytam 10 kilót :(.
2/4 anonim válasza:
Rövid távon semmit, hosszú távon pedig valamit. :-) Az embernek azért van bőre, hogy óvja az alatta lévő szövetet és a szervezetet a külső káros hatásoktól. Aki immunis rá, az kibírja a mocskot. Patológustól tudom például, hogy nyílvános wc-n fertőző betegséget bőrön keresztül nem lehet elkapni. A tetanusz sem okoz gerincvelőgyulladást csak úgy, ha palántázol a kertben és retkes lesz a kezed, csak akkor ha sebes lesz. Ha koszos kézzel eszed meg a zsíros kenyeret, akkor a baktériumok elpusztításához ott van rögtön a mandulád, a gyomrod és a vakbél. Úgyhogy minimális kosztól különösebb bajod nem lehet, de a szád a legérzékenyebb. Azt ha kosz éri, a cica ha lenyalja se védi meg a fertőzéstől: herpesz az első ami kijön rajta. :-))
3/4 anonim válasza:
szinte lehetetlen elkerülni hogy ne babrálj a száddal koszos kézzel.utközbe bevered az az elsö hogy bekapod. a körömrágosok egész nap rágják, én meg a börömet rágcsálom.ösztönös dolgok,mert ritkán veszem észre. eddig nem volt bajom.de nem is akarok pánikolni hogy uristen megnyaltam a kezem mi lesz!!!
meg ha utközben veszel egy sütit a látványpékségben, nem hinném hogy a kézmosáson fog járni az eszed és az utolso pár falatot néha kénytelen megenni az ember zacsi nélkül.
4/4 anonim válasza:
Bakteriális és vírusos fertőzések...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!