Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Havi 5x plazmát adni veszélyes?

Havi 5x plazmát adni veszélyes?

Figyelt kérdés
Általában a jobb karomon szoktam megszúratni magam, roncsolja az ereket a folyamatos igénybe vétel?
2012. jan. 16. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
általában 3 havonta szabad csak vért adni,azért,hogy a szervezeted kellőképpen tudja regenerálni az elvesztett plazmát illetve a vér alakos elemeit.
2012. jan. 17. 00:00
 2/7 anonim ***** válasza:
És van, aki leveszi tőled ennyiszer? Merthogy a vérellátóban kell, hogy tudják, mennyiszer szabad. Nem az erekkel lesz a probléma, az a legkevesebb. Az erőnléteddel meg az immunrendszereddel.
2012. jan. 17. 08:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Ennek az egésznek vajmi köze van az immunrendszerhez...

Viszont, Kérdező, vérszegény lehetsz, szerintem.

2012. jan. 17. 16:23
 4/7 A kérdező kommentje:

Vérplazmára értettem és nem vérre, a kettő között van különbség. 58 kilo vagyok és annak megfelelő vérplazmát vesznek le, de nem kaptam megfelelő választ mert ti mással keveritek a dolgokat..:(

plazmaferezisre járok mostanában, de ott szerintem nekik az a lényeg hogy minnél gyakrabban jöjjek (3 napot kell hagyni két ferezis között)

2012. jan. 18. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:
50%
bocs,de igy véleményem szerint,ha plazmát is vesznek,nemtudom mennyi plazmát vesznek,de normális vérvételnél 0,5 liter vért vesznek,merek rá fogadni ettől azért valamivel kevesebbet vesznek,ha csak plazmáról van szó,de akkor is a szervezeted nemtudja ilyen gyors ütemben a vérraktárakat ismét vérrel tölteni.
2012. jan. 18. 23:04
 6/7 anonim ***** válasza:
A plazmázás teljesen más,mint a vérvétel! Nekem ismerőseim járnak ki Ausztriába úgy plazmázni,hogy egyik héten 2 nap,másik héten egy,tehát havonta 6-szor.És igen,sajna legyengíti az immunrendszert.Az tök mindegy,melyik kezeden veszik le,annyi a hátránya,hogy ha mindig ugyanazon a kézen,akkor kicsit olyan "drogos" hatást kelt,mintha mindig lőnéd magad.Azért szerintem csökkentsd a havi 5-öt,mert hosszú távon nem egészséges!
2012. jan. 20. 12:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Tudom nem most írtad ki kérdező,de hátha olvassa valaki...szóval szerintem heti 1x belefér bőven.Én is ennyiszer megyek, és magamon speciel semmit nemveszek észre hogy leterhelné a szervezetemet.Elviekben nem roncsolja az ereket mert gyorsan regenerálódnak, gyakorlatilag mindenki mást mond :S
2013. jún. 21. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!