Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az egyik vese eltávolítása a...

Virág andrás kérdése:

Az egyik vese eltávolítása a nagyon veszélyes műtétek közé tartozik?

Figyelt kérdés
2011. dec. 19. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
55%
Nem nagyon veszélyes műtét.
2011. dec. 19. 09:07
 2/9 anonim ***** válasza:
58%
Minden műtét veszélyes. Az egyik vese eltávolítása is igen veszélyes. Rengeteg ér stb.
2011. dec. 19. 09:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
nem veszélyes, laparoszkóppal is csinálják. eü-ben dolgozom, sok ilyen beteget láttam. csak 2 eret kell elkötni, egy artériát és egy vénát. a vesének nincs más ere. nem is egy túl hosszú műtét, a lábadozás is gyorsan megy.
2011. dec. 19. 09:35
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kivették az egyik vesémet, és 8 nap után jöttem ki a kórházból. Nem hiszem, hogy nagyon veszélyes műtét lenne, és utána rohamtempóban gyógyul az ember.

Amúgy meglepően sok ember él egy vesével, nem kell aggódni...

2011. dec. 19. 09:37
 5/9 anonim ***** válasza:
16%
Én meg olyanról is hallottam, aki hárommal él. Három a magyar igazság. :D
2011. dec. 19. 09:48
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem. Mikor gyakorlaton voltam, nem is egy ilyet láttam, pedig egy kisvárosi kórházról van szó. Ha vmi annyra veszélyes, akkor már alapból nem mindenhol lehet elvégezni, csak nagyobb klinikákon.

Én tényleg laparoszkópos műtét. Vagyis félig az:) Egy helyen kis vágás és laparoszkóp, másik helyen nagyobb vágás és azon keresztül a sebész kézzel dolgozik.

2011. dec. 19. 11:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én vesetranszplantált vagyok. Beszéltem olyan betegtársammal, akinek a testvére adta oda az egyik veséjét. Élődonoros átültetésről beszélünk, a donor egy héten belül elhagyta a kórházat (azt hiszem 5 napig volt bent). Semmilyen diétát vagy bármi mást nem kell betartani és a gyógyulási folyamat nagyon gyors.

Sokkal veszélyesebb a vese beültetése, mint a kivétel.

2011. dec. 19. 11:56
 8/9 anibaba87 válasza:
100%
Nem csak laparoszkópiával csinálják. Nekem eltávolították az egyik vesém mert daganatos volt. Azt mondták nem nagy vágás lesz, rutin műtét. Hát, hét órát voltam a műtőben, 30 cm-es vágás van a hasamon. A gyógyulás hamar megy, de az az egy hét a kórházban igencsak fájdalmas. Azután naponta oltod magad egy hónapig véralvadásgátlóval. Nincs előírt diéta de azért a sok fehérjét kerülni kell.
2013. jan. 18. 15:22
 9/9 darkblak válasza:
#8: Meddig kell kerülni a sok fehérjét? Én edzek, és elég sok fehérjét fogyasztok mindenféle formában...
2014. okt. 29. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!