Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Ezen gondolkozott már más is?...

Ezen gondolkozott már más is? Esetleg bennfentesek vagy érintettek?

Figyelt kérdés

Mindenütt azt mondják - és most nem a túlzó médiareklámokra gondolok -, hogy nagyon is fontos az immunrendszer egészségének fenntartása, mert ha legyengül, akkor mindenféle bajunk lesz.

Közben pedig ott van a sok-sok immunszupresszív vagy olyan mellékhatású gyógyszert szedő ember. Annyian vannak, hogy már inkább az a kérdés, van-e olyan, akinek élete során nem kell ilyet szednie.

Nekik kutya bajuk sincs az ég egy adta világon. Ami fertőző betegségek emiatt veszélyesek lennének rájuk nézve, azok manapság nem léteznek már, vagy könnyedén kezelhetők. Egyébként a náthát se kapják el többször.

A rák esélye se nő, egyrészt ugye ez nyilvánvaló, pl. AIDS-esek esetében se több a rák, kivéve a vírus okozta "speciális" rákok. Másrészt nem az immunrendszer feladata védekezni ezek ellen. Én úgy tudom, nem is tudna, mert a rákos sejtek egyrészt saját szervezetbeli, egészséges sejteknek álcázzák magukat, másrészről pedig "megvesztegetik" a fehérvérsejteket, hogy ne támadják, hanem védjék őket.

Szóval én ezt az egész felhajtást tévesnek érzem. A mai emberre könnyű olyan szereket, dolgokat vagy akár eszméket sózni, ami gyors javulást ígér.

< Az esetleges bődületes szakmai hibákat kérem szépen kijavítani. :) >

2012. jan. 6. 19:53
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
És a kérdésről mi a véleményed? :)
2012. jan. 9. 16:22
 12/13 anonim ***** válasza:
Az én véleményem,hogy először is nekünk kell mindent megtennünk az immunrendszerünkért.Azzal,hogy lehetőség szerint kerüljük a kemikáliákat,a vegyszereket,hogy jól étkezünk(az ételeink legalább 50%-a nyers étel kellene,hogy legyen)hogy helyesen lélegzünk,lehetőségeinkhez mérten mozgunk és próbáljuk lejjebb szorítani a stresszt.Ha pedig megbetegedtünk,ha az immunrendszerünk mégis meggyengült,először tápanyagokkal,étellel és vitaminnal(na,mit kapok majd ezért)segítünk neki a regenerálódásban.
2012. jan. 10. 15:38
 13/13 A kérdező kommentje:

Őrült régi a kérdésem, de most találtam meg, amire utaltam az érvelésem során:

[link]

Nem a Culevit reklámja az érdekes benne, hanem ahogyan leírja, hogy az immunrendszertől független a szervezet rák elleni védekezése.

2012. febr. 2. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!