Mindig azt mondjuk ugyebár, hogy ne üljünk rá(lányok) idegen wc-re mert összeszedhetünk mindenféle fertőzést...de gondolkodtam rajta és nem értem hogyan is van ez... hiszem nem a nemi szervünkkel ülünk rá, hanem a combunkal, lábunkkal. Ti mit gondoltok?
2009. máj. 18. 23:35
1/9 anonim válasza:
Ez igaz, csak éppen a baktériumok nem nézik, hogy az most a combod-e vagy sem. Rákerül a combodra, aztán onnan elterjed oda, ahol jólérzi magát. És a hüvely nyálkahártyája mindig jó hely.
2009. máj. 18. 23:39
2/9 anonim válasza:
Én azt nem értem hogy miért mondják hogy mossunk kezet minden wc-zés után.Előtte kell szerintem de azzal se sokat érek el mivel megfogom a kilincset utána a papírzsepit és már el is kaptam.wc-zés után pedig nem úgy törlöm ki magam hogy pisis legyen a kezem.Én ezt nem értem.
2009. máj. 18. 23:53
3/9 A kérdező kommentje:
Értem és tényleg igazad van :-)
hát igen a második válaszolo kérdésében is van vm :-)
2009. máj. 19. 00:14
4/9 anonim válasza:
Első válaszolónak igaza van. A második kérdésére pedig elég egyértelmű a válasz szerintem... Wc-zés után a kezeden maradnak a kórokozók, amit ha nem mosol le alaposan akkor ráviszed mindenre amit megfogdosol utána. Telefon, billentyűzet, ételek (!) stb. stb., így lehet szép hányásos, hasmenéses betegségeket összeszedni.
2009. máj. 19. 16:56
5/9 anonim válasza:
Jó én értem csak azt nem hogy én nem érek hozzá semmimhez wc-zés után akkor hogyan!?
2009. máj. 19. 17:46
6/9 anonim válasza:
Hogy nem érsz hozzá wc-zés után semmihez? Semmit nem fogsz meg a kezeddel vagy kesztyűt viselsz?:s Ezt meg én nem értem. wc-zés közben akármennyire "ügyes" is vagy, kerül baktérium a kezedre, amit ha nem mosol le akkor mindenhová eljuttatsz érintés útján.
2009. máj. 19. 19:29
7/9 anonim válasza:
Én ezt értem de akkor wc-zés előtt is kezet kell mosni mert össze fogdosom a papírzsepit és már ott is a baci.De ez se igazán elég mert pl.elmegyek a plazaba kezet mosok pisilés előtt bemegyek a wc-be és hopp már meg is fogtam a kilincset és majdnem olyan mintha nem csináltam semmit,oké elvégeztem a kis dolgom kimegyek kezet mosok és utána beülünk egy kajáldába ami a plazaban van megfogom az étlapot,a széket,az asztalt.Megérkezik az étel és hopp migint ott van a baci.
Így értettem hogy nem értem.
2009. máj. 19. 20:39
8/9 anonim válasza:
ok, abban igazad van hogy minden tárgyon amit megfogunk lehetnek bacilusok, de végülis az ember nem steril környezetre lett tervezve. wc-zés után azért szoktunk kezet mosni mert az azért mégis elég nagy kórokozó tanya és kézmosással csökkenhetjük a fertőzés esélyét, na meg higiénikusabbnak is érezzük. Képzeld hogy úgy fogsz kezet mondjuk egy ismeretlennel hogy előzőleg nem mosta meg a kezét wc-zés után. Engem nem tölt el túl jó érzéssel.
2009. máj. 19. 22:03
9/9 anonim válasza:
Nem fertőtlenítős szappannal kézmosás előtt és után ugyanannyi (esetleg kicsit több vagy kevesebb) baktérium lesz a kézen. Kézmosással csak baktériumflórát váltasz.
Igaz, én csak egy kísérletet csináltam (steril körülmények), de azért ez is érdekes.
Viszont a fémpénzen nincs semennyi baci sem.
A kérdésben feltett dologról: én pl. suliban mindig ráülök a wc-deszkára, már vagy 14 éve.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!