Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tényleg halálos a lódarázs...

Tényleg halálos a lódarázs csípése?

Figyelt kérdés
Vagyis ha megcsíp, meg is halhatunk? Vagy nem mindegyik lódarázs csípése halálos? Mit kell tenni, ha mégis megcsíp egy?
2009. ápr. 22. 20:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Szerintem nem lesz, ha nem vagy rá allergiás. De akkor már annyi lenne. Borogassad a csípés helyet.
2015. aug. 11. 19:39
 22/26 webani válasza:
A darázs nem csíp, hanem szúr.....
2016. ápr. 4. 14:48
 23/26 anonim ***** válasza:
a lódarázs ráadásul harapni is tud ami még fájdalmasabb
2016. ápr. 5. 08:11
 24/26 Nullásgép válasza:
74%
A lódarázsnak gyengébb mérge van, mint a méhnek vagy más darazsaknak!A nagyobb fájdalom érzetét egy kémiai anyag adja, amely nem található meg az előbb említett rovarok mérgében.
2016. ápr. 12. 18:43
 25/26 anonim válasza:
Engem is megcsipett egy egyszer fájt egy jó ideig csípés után rögtön lejegeltem , a kézfejemen csípett meg a bicepszemig felment a fájdalom de nem haltam bele, nem is vagyok allergiás, nem haltam bele.
2016. aug. 4. 19:39
 26/26 anonim ***** válasza:
Gyengébb a mérge viszont agresszívabb mint a sima darázs vagy méhek. A méhek pláne nem azok ,ők csak egyszer szúrhatnak a fullánkjukkal a darázs többször is. A lódarázs meg elég agresszív fajta ha csak közel mész a fészkéhez már támad, a méhek meg a francia darazsak meg csak háborgatásra. A német darázzsal még jobban kell vigyázni sokkal agresszívabb és ok nélkül is támad.
2016. aug. 4. 21:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!