Tényleg halálos a lódarázs csípése?
nem lehet nagy méhész, aki ilyet ír, hogy a méh csípése veszélyesebb, mint a lódarázsé! :D
A méreg mennyiségétől függ, hogy mennyire veszélyes. Amikor egy méh megszúr, elszakad a potrohától a fullánk, de ezután is látni, hogy még lüktet a fullánkon lévő méregmirigy és lövelli be a bőrbe a mérget. Az a legjobb, ha minél hamarabb ki tudjuk szedni a fullánkot. Ha bent marad, akkor sem kerül annyi méreg a szervezetbe, mintha egy darázs vagy a legrosszabb, egy lódarázs csípne meg. Egy méhnek jóval kevesebb mérge van a többihez képest. Generációk óta méhészkedik a család. Jónéjány méh már megcsípett, pár óra után már nem is érzem. Amikor viszont beleléptem egy lódarázsba, fél órán át csak ordítottam, plusz több órán keresztül ki se tudtam szállni a kádból,ahol hideg vízbe lógattam a lábam. Szörnyű volt. Azt ajánlom, hogy senki ne szórakozzon lódarázzsal, mert egy nem allergiás felnőtt férfi számára 3 majdhogynem biztos, hogy halálos adag. Nőnek, gyereknek kevesebb is elég. Ha lódarázsfészket találsz, hívni kell a tűzoltókat. Az ő dolguk az intézkedés.
Tényleg nem. :)
Aki allergiás rá az más, kisebb darázs csípésébe is belehalhat aki nem allergiás annak meg meg sem kottyan.:)
Hülyeség hogy 5-6 csípésbe meghal egy felnőtt férfi:D
Kb 20 csípés lehet életveszélyes
Amúgy meg télleg nagyon veszélyesek,sokkal agresszívabbak mint a többi darázsfajta
Ha egy méternél közelebb mész a fészkükhöz nagy valószínűséggel támadnak,elfutni meg nem lehet előlük mivel 40-50km/h-val is képesek repülni
Az utolsó hozzászólót pártolom. Szerintem értelmeset írt, valóban képes 50km/h-val repülni, és tényleg nem ajánlatos a kolóniát kerülgetni, bolygatni meg végképp nem. Egy nagyon hasznos tanácsot tudok adni, ami, ha nem válik be, akkor sajnálom: Ha üldözőbe vesz lódarázs, vagy úgy érzed támad azonnal le kell hasalni a földre. Ugyanis a darazsak (elvileg) lefele nem látnak. Aki allergiás a darázs csípésre, valóban nem szerencsés, ha egy lódarázs csípi meg, de egy egészséges embernek miért kellene kilenc csípéstől meghalnia?
Másik tipp: aki kolóniát akar látogatni annál legyen egy injekciós fecskendő, a szúrás helyén kiszívni a mérgét, a hangyasavat. Ez is elméletileg teljesen megszüntet a fájdalmat rövid időn belül.
Ennél veszélyesebb faj a japán óriás lódarázs, remélem jól tudom, és létező faj, hazánkban azonban nincs.
Akkor megejtenék én is egy szösszenetet... hátha valkinek még megmenti az életét.
Ha vénába megy a csípés..,akkor bizony egy is halálos egy felnőttnek is.
Más. Ha megtámadnak, akkor vetkőzz!!! Azonnal dobd le a felső réteg ruhádat, és menny odébb.
Elvileg szinkóddal kommunikálnak. Anyumat egyszer 13 db csípte meg, mert felmásztak egy magas lesre, és ott volt egy lódarázs fészek, amit nem vettek észre.
A létráról sem egyszerű lejutni... és anyum a felsőjét lekapta, és szabályosan kitépték a kezéből a ruhát.
Körömnyi bőr és húsdarabok hiányoztak belőle (nem vicc) Szerencsére a szúrások közül egyik sem ment vénába, és a kórházban még időben megkapta az antiszérumot.
Engem megcsípet 3db egy a fel karomon egy a hátamon egy a fejemen a karomon 5cm-es piros duzzanat jott a fejem sajog es faj szédülés hányinger kerulgett Bevettem calcimuscot,tablettát is!
Hetente csíp meg sima darázs azt mar megsem erzem!
De most eloszor találkoztam ilyen közel lodarazsal
Nem vagyok allergiás eddig meg nem vettem eszre
Lehet valami bajom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!