Tényleg halálos a lódarázs csípése?
Engem megcsípett egy. Zircen várakoztam a vasúti átjárónál és tapogattam a Ladám külső esőelvezető csatornáját. Pont oda volt egy lódarázs beszorulva és én megfogtam. Nos a fél felsőtestem belezsibbadt a csípésbe, de még élek. A csípés után nagyon megíjedtem, viszont később megnyugodtam, nem történt semmi komolyabb.
-illéspityu-
Sajnos azt kell mondajm, hogy halálos tud lenni bárkire, főleg olyanokra, akik allergiásak a csípésekre, de sok olyan esetről lehett már hallani, hogy egy lódarázs nyaki csípésétől meghal valaki, magyarországon is lőfordult már ilyen eset.
De leginkább az erre allergiás emberek vannak veszélyben.
A másik szomorú tény, hogy ha valaki véletlenül megzavar egy lódarázs kolóniát, akkor a "legendás kilenc csípéstől" még egy nem allergiás ember is szinte biztos hogy meghal, ez előbbi azért jelent gondot, mert ha a kolónia egyik lódarazsa is azt érzi hogy veszélyben van, akkor egy feromon segítségével hívja a többieket, és addig döfik áldozatukat, amíg meg nem hal, és elfutni sem lehet előlük, mert bárkit utolérnek, tehát szinte biztos a halál.
Köszönöm a válaszokat!
Azért aggódom, mert idáig sosem volt lódarázs az udvaron álló körtefánkon, de idén volt úgy, hogy 4-5-öt is láttam, a fán. Lehet, hogy a közelben van a fészkük? Egyet lefújtam "Kemotoksszal" és az elején alig vette észre, hogy fújom, sokkal nehezebben döglött meg, mint egy kisebb darázs. A csípésekre nem vagyok allergiás, szóval akkor nem lehet komolyabb bajom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!