Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tényleg halálos a lódarázs...

Tényleg halálos a lódarázs csípése?

Figyelt kérdés
Vagyis ha megcsíp, meg is halhatunk? Vagy nem mindegyik lódarázs csípése halálos? Mit kell tenni, ha mégis megcsíp egy?
2009. ápr. 22. 20:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
76%

Engem megcsípett egy. Zircen várakoztam a vasúti átjárónál és tapogattam a Ladám külső esőelvezető csatornáját. Pont oda volt egy lódarázs beszorulva és én megfogtam. Nos a fél felsőtestem belezsibbadt a csípésbe, de még élek. A csípés után nagyon megíjedtem, viszont később megnyugodtam, nem történt semmi komolyabb.

-illéspityu-

2009. ápr. 22. 20:51
 2/26 anonim ***** válasza:
88%
Nem halálos, csak ha allergiás vagy a csípésre akkor lehet belőle gond
2009. ápr. 22. 23:45
 3/26 anonim válasza:
81%

Sajnos azt kell mondajm, hogy halálos tud lenni bárkire, főleg olyanokra, akik allergiásak a csípésekre, de sok olyan esetről lehett már hallani, hogy egy lódarázs nyaki csípésétől meghal valaki, magyarországon is lőfordult már ilyen eset.

De leginkább az erre allergiás emberek vannak veszélyben.

A másik szomorú tény, hogy ha valaki véletlenül megzavar egy lódarázs kolóniát, akkor a "legendás kilenc csípéstől" még egy nem allergiás ember is szinte biztos hogy meghal, ez előbbi azért jelent gondot, mert ha a kolónia egyik lódarazsa is azt érzi hogy veszélyben van, akkor egy feromon segítségével hívja a többieket, és addig döfik áldozatukat, amíg meg nem hal, és elfutni sem lehet előlük, mert bárkit utolérnek, tehát szinte biztos a halál.

2009. ápr. 23. 15:03
 4/26 anonim ***** válasza:
62%
10 pont az előttem szólónak.
2009. ápr. 23. 15:08
 5/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azért aggódom, mert idáig sosem volt lódarázs az udvaron álló körtefánkon, de idén volt úgy, hogy 4-5-öt is láttam, a fán. Lehet, hogy a közelben van a fészkük? Egyet lefújtam "Kemotoksszal" és az elején alig vette észre, hogy fújom, sokkal nehezebben döglött meg, mint egy kisebb darázs. A csípésekre nem vagyok allergiás, szóval akkor nem lehet komolyabb bajom?

2009. ápr. 23. 16:48
 6/26 anonim ***** válasza:
86%
Lehet bajod, de azért csak vigyázz, ne akarj fogócskázni egyikkel sem. Én sajnos allergiás vagyok a darázscsípésre, ha a kisebb fajta megcsíp, befulladok tőle. És ennek köszönhetően összeszedtem egy fóbiát is. (belehalnék, ha lódarázs csípne meg :) Vigyázz velük, a kemotoksz nem sokat ér!
2009. aug. 5. 10:52
 7/26 anonim ***** válasza:
59%
Ha egy vagy kettő megcsíp valószínűleg nem halsz bele, de 3-5 csípés és afelett már halálos. Allergiásoknak 1 is az.
2009. aug. 16. 21:27
 8/26 anonim ***** válasza:
87%
Így van, és a torokcsípés mindenkire veszélyes.
2010. jan. 24. 19:01
 9/26 anonim válasza:
53%
Attól függ mennyi csíp meg. Ha 1 megcsíp akkor semmi, ha 2 akkor bekábulhatsz tőle ha meg 3 akkor neked kampó. 9 csípés állítólag megöl egy lovat.
2010. júl. 2. 17:44
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem csípett már meg pár egyszerre, még sem haltam bele...7 volt egyszerre a max, mind a kezemen, de hát még mindig itt vagyok. Azt tudni kell, hogy azért ilyen veszélyesek, mert a méretüktől fogva ugye egyetlen lódarázsban is sok méreg van...Viszont a darázs csak megszúr, és amennyit kb fél másodperc alatt beléd tud nyomni, annyit nyom. Viszont egyszerre többet is tud csípni...A méhek ezerszer veszélyesebbek, el kell hogy mondjam! Mivel azok benned hagyják a fullánkokat, és az egész tartalmát belédpumpálja a fullánk magától is, hogyha nem szeded ki! Engem az egyik legnagyobb és legerősebb mérgű méhfajta csípett meg (hátul, a fejem közepénél), és voltam annyira hülye hogy benne hagytam a fullánkot...hát sietni kellett, mert a méhek már idegesek voltak, az eső is esett, aztán gyorsan kellett végezni a munkával(méhészkedés), és kb 2-3 óra múlva szedtük csak ki a fullánkot, amikor már mindent belémnyomott. Az nap semmi bajom nem volt, viszont amikor reggel felkeltem, kettő nyirokcsomó előjött a nyakamon, meg kétszeresére dagadt a nyakam hátsó része és a fejem hátsó részének egy része is...Jobb elkerülni az ilyeneket, mert ki tudja kikre hogy hat, az én szervezetem mondjuk már megszokta, de 5-6 teli fullánkos csípéstől én is padlót fognék (talán örökre)...
2011. júl. 25. 14:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!