Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Féreg a hasüregben!?

Féreg a hasüregben!?

Figyelt kérdés
A hasüregemben mozog egy féreg, de egy orvos sem hisz nekem. Érzem, ahogy csúszkál, nem a beleimben van, hanem a bél és a hasfal között. A féregirtás minden módját kipróbáltam, komoly fájdalmaim vannak. Segítsen valaki, ha lehet akkor orvos Miskolcon! Előre is köszönöm!
2011. aug. 12. 10:32
 1/9 anonim ***** válasza:
UH-on voltál? Láttak valamit?
2011. aug. 12. 10:38
 2/9 anonim ***** válasza:
Bélmozgásokat érezhetsz. ha az megnyugtat, menj el privát hasi ultrahangra, az mindent kimutat, ami él és mozog...
2011. aug. 12. 10:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezzel a problémával valószínűleg neurológushoz kellene fordulni...
2011. aug. 12. 10:39
 4/9 A kérdező kommentje:
Először is voltam 4D ultrahangon is, megvannak a felvételek, de a szakrendelésen lévő orvos nem vette a fáradtságot, hogy megnézze. Másodszor voltam természetgyógyász magánklinikán is, egy vagyont fizettem a féregirtóért, ami használt, mert láttam a székletemben, hogy elhajtja. De! Ez a hasüregben van, érezni lehet ahogy mozog, a turmixgép berregésére reagál, vagy ha buszon utazom, akkor szintén mozog. Aki pedig a neurológiát írta, megkérdezném, hogy nem orvos-e véletlenül, mert azok gondolkodnak így, én inkább neki javaslom, hogy menjen el neurológushoz. A fölösleges okoskodásra és hülyének nézésre nincs szükségem. Tudomásul vettem, hogy egy egyszerű problémára nincs megoldás.
2011. aug. 12. 11:04
 5/9 anonim ***** válasza:

Lehet hogy terhes vagy és azt érzed??:D

Ha a doki nem foglalkozott veled, menj másikhoz!!

2011. aug. 12. 11:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Az biológiai csoda lenne, ha terhes lennék, ugyan is nincs méhem :D Más ügyből kifolyólag el lett távolítva. Nem egy orvosnál jártam már, ezért írtam ide, végső kétségbe esésemben. Lehet hogy egy sebészt kellene felkeresnem. Azért köszönöm a válaszokat! :)
2011. aug. 12. 11:35
 7/9 anonim ***** válasza:
És az ÖSSZES doki elküldött, meg se nézte az UH felvételt??
2011. aug. 12. 11:50
 8/9 anonim ***** válasza:

ha a székletedben volt, akkor a beledben volt. egyszerű féreghajtó is elbánt volna vele, nem a méregdrága természetgyógyász...

valami mentális probléma lehet Nálad, akár elismered, akár nem.

ínkább ezirányban keress segítséget.

2011. aug. 12. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves fórumtársak, nem kell az UH vizsgálattól elvárni, hogy színes szélesvásznú képet mutasson a hasról. Egyáltalán nem könnyű feladat egy UH vizsgálat alapján biztos diagnózist felállítani. Aki látta vizsgálat közben a képernyőt, tudja, hogy szinte egy "hangyamozi" az egész. A radiológus szakorvosok évekig tanulják, hogy mi micsoda és mi lehet kóros. Készíthetnek a vizsgálat közben hőfényképet, videót is, de ez vajmi keveset mond egy másfajta szakorvosnak, azok inkább a leírt vélemény alapján tájékozódnak. Az UH vizsgálatnak megvannak a maga korlátai, elsősorban a szöveti állománnyal rendelkező, vagy folyadéktartalmú szervek, vagy a véráramlást mutató erek vizsgálatása alkalmas. Nem igazán (vagy csak korlátozottan) ad információt a gyomor-bél rendszerről, emésztési-működési rendellenességekről, ezeket elsősorban más módszerekkel kell vizsgálni. Az UH vizsgálat nem igazán alkalmas a hasüregben, bélcsatornán kívül kergetőző kukacok igazolására. Ember esetében nem sűrűn fordul elő olyan élősködő, amelyik a bélzuzamon kívül is meg tudna élni. (Kutyák-macskák esetében a dirofilaria ilyen, de az sem tud gyorsan mozogni.)

Én nem vonom kétségbe, hogy a kedves kérdező érez valamit, de kétlem, hogy az féreg lehetne. Nincs az a szakmájára valamit adó sebész, aki felnyitna, hogy ezért belekukucskáljon a hasadba. El kellene végezni a gyomor-bél rendszer tüzetes vizsgálatát (felső-alsó tükrözések, gyomor-bél passzázs röntgen, irrigoszkópia, sz.sz. hasi, kismedencei CT, laborok) Ezen leletek birtokában lehetne nyilatkozni bármiről.

2011. aug. 12. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!