Valamiféle házi praktika? ->
Bal nagylábujjamon körömágy-gyulladásom lett.Betadine-nal kenegetem.
Esetleg pluszba sós áztatás? Egyszerű beszakadt köröm miatt van.Szívesen használnék neumagnolt,de itthon nincs,és anyukám nem tudhatja meg,hogy már megint ez a bajom(tehát pénzköltés nélkül kell megúsznom).
Nagyon hatékony módszer kéne,lehetőleg a lehető leggyorsabban kéne meggyógyulnia!(Ma könyvtárba mentem,és nem volt nagy séta(igaz,kicsi sem),de rosszabb lett) :S
A Betadine-oldat bőr- és nyálkahártya-fertőtlenítő szer. Ezzel a gyulladást nem fogod megszüntetni, csak az adott területet fertőtleníted le vele.
Ezt találtam:
"Általánosan ismert és bevált recept erre a vízben oldott kenőszappannal való áztatás, majd húzótapasz használata. A seb kifakadása gyorsítja a tisztulást, de a gennyesedés miatt szükséges az antibiotikum tartalmú kenőccsel való kezelés.
Amennyiben 3-4 napon belül nincs javulás, esetleg a gyulladás még nagyobb területre terjed ki, feltétlenül orvoshoz kell fordulni. Ilyenkor a gyulladás eléri a mélyebben fekvő szöveteket, inakat sőt akár a csonthártyát és a csontot is, ezért szükségessé válhat a műtéti beavatkozás. Krónikus fertőzés esetén esetleg a körmöt el is kell távolítani, az új, egészséges köröm növekedése érdekében. A kezelés során zselatint is felírhat az orvos, ami segíti a köröm megfelelő növekedését, javítja a sérült rész vérkeringését."
Nem értem miért nem szólsz édesanyádnak, főleg nem, hogy miért nem mész el vele orvoshoz.
Nem játék semmiféle gyulladás sem!
A kenőszappan az Baba szappan is lehet?
Nekem rengeteg ilyen bajom volt már,ugyanezen a lábujjamon,évekig kínlódtam ezzel.Azért nem tartom szükségesnek az orvost,mert az egyik alkalommal ennél sokkal,de sokkal csúnyább volt,amikor azt mondták,hogy esetleg műtétre kerülhet a sor.És azt a csúnyasági fokozatot meg sem közelíti,így nem akarok szól érte.Magamnak kell megoldanom a problémát :S
1. vagyok
A patikában kapható illatmentes és tiszta kenőszappanra gondolnak a bemásolt idézetben.
Szerintem pont azért kellene szólni, mert már eddig is sok gondod volt vele, nehogy pont ezzel súlyosbítsd a helyzetet, hogy műtét legyen belőle...
De Te tudod végül is. :]
Jobbulást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!