Ha valakinél alszok, egy nem megszokottba, egy pár óra után a vége fele amikor felkelek elkezdek "szuszogni", nehezen veszem a levegőt, szinte épp hogy csak engedi a tüdőm hogy lélegezzek, elkezdek köhögni,berekedek, szorít a mellkasom,sokszor a szívverésem is felgyorsul. De ez főleg akkor van ha macskás helyen vagyok,vagy túl poros/koszos nem foglalkozó helyen... De ez érzem hogy nem roham,mert akkor rég elájultam volna a fujóka nélkül. De most itthon alvás után is nehezen lélegeztem,ziháltam lekellet fürödnöm a hideg vizbe mert azthittem elájulok+ ventolin evohaler de ez se segített sokat mert nem tudok mély levegőket venni...segítsetek:(
2011. júl. 13. 13:57
1/6 anonim válasza:
Sztem allergiás vagy. A nővérem gyerekkora óta asztmás és közben szép sorozatosan begyűjtött mindenféle ellergiát is. Kezdetben csak por meg toll, tizenévesen macska, huszonévesen kutyaszőr allergiája lett.
El kell menned allergiavizsgálatra (úgy tudom, h ez beutaló nélküli, de jobb, ha megkérdezed a körzeti dokit).
2011. júl. 13. 14:05
2/6 anonim válasza:
A Ventolin Evohalert kinek írták ki, neked? Mert akkor fordulj ahhoz az orvoshoz, aki kiírta, bizonyára nem ok nélkül tette.
Lehet, hogy asthma allergiád van.
2011. júl. 13. 14:05
3/6 anonim válasza:
Nos elkélne egy allergiavizsgálat,lehet h allergiás vag pl a porra,ami azért midnehol ott van.Amúgy lehet h kicsit be is képzeled azaz már pszihésen nem kapsz levegőt ha tudod h máshol mindig elöfordul veled.Amúgy mpst nincs levegő egyáltalán kiba meleg van és nagyon fojtó ez az idő,ettöl is képes az ember bepánikolni.Ha van ventid keringezsd a levegőt vele vagy menj ki a szabadba,most nálunk pl jobb kint mint a 4.-en mert jobban jár a levegő.Kitartás!Azért egy allergia teszt ajánlott.
2011. júl. 13. 14:06
4/6 anonim válasza:
Nekem asztmatikus allergiám van és ventolint használok.
Bizony a macskaszőrre,és a porra vagyok allergiás.Ha olyan helyen vagyok ahol por van,és macskaszőr akkor kábé azok a tünetek jelentkeznek amit leírtál.Én ebben is a ventolint használom,mert az segít.Igyekszem az ilyen eseteket kikerülni..Mást nem nagyon lehet tenni.
2011. júl. 13. 14:09
5/6 A kérdező kommentje:
igen, allergiás vagyok majdnem minden létező állatra ami szőrös + szárazeledelekre, parlagfűre porra stb....az allergia teszt megmutatja azt is h allergia asztmám van? utána elküldenek valami helyre,vagy írnak fel erre gyógyszert?
2011. júl. 13. 14:11
6/6 anonim válasza:
Az aszthma allergia azt jelenti, ha jól tudom,hogy aszthmásak az allergiás reakcióid, tehát nem kiütés, viszketés, hanem fulladás. És tudnak rá adni gyógyszert, meg inhalátort is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!