Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Volt/van valakinek Devic...

Volt/van valakinek Devic neuromyelitis optica betegsége?

Figyelt kérdés
Autoimmun betegség.
2011. jún. 12. 12:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valaki erre tèvedne: 6 èv után minden előzmèny nèlkül kiujult az autoimmun betegsègem. 5.napja kapom az 1000 mg Steroid lökèsterápiát. Jobb szemen ment el a látásom. 6 ève a balon.
2017. júl. 11. 07:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Neee, valahol vártam az események végét, és én nagyon köszönöm hogy leírtad, de erre nem számítottam. :(( Nagyon sajnálom. Van valami kilátás, megoldás a problémára?

(Ezt a kérdést most olvasom először)

2017. szept. 23. 18:05
 13/18 Hajnal7 válasza:
100%

Sajnálom. Azóta biztosan jobban vagy.

Sajnos előjöhetnek ilyen rohamok. Ha legalább 6 évig nyugszik a betegség, nem is olyan rossz.

Szegeden egy amerikai kísérleti gyógyszert próbálunk, aminek célja a rohamok megakadályozása, az antitestek termelődésének visszafogása. Hatékonynak bizonyul. A régi betegeknek ált. javította az állapotát vagy az erőnlétét. Szerintem max. pár éven belül hozzáférhető lesz.

Láttok összefüggést a betegség beindulása és a stressz, feszültség között?

Tapasztaltok gyakori gyulladásos tüneteket, pl. szem környékén?

2019. febr. 28. 20:46
 14/18 anonim válasza:

Sziasztok

A nővéremnél is erős a gyanú, hogy NMO - Devic a diagnózis. Ellenben semmilyen antitestet nem mutattak ki neki eddig. Ez előfordult itt valakinél? Sajnos három hónap alatt rohamosan romlott először a jobb majd a bal szeme, így ma már a telefont, számítógépet sem látja.

Van esetleg valamilyen csoport a Devicben szenvedőknek? Ha igen hol?

Az is érdekelne, hogy kit ki kezelt és hogy van a betegség felbukkanása óta?

Köszönöm ha válaszoltok!

2019. ápr. 23. 19:13
 15/18 A kérdező kommentje:

Jelenleg szedem a Trexant, èletem vègèig, ugy nèz ki. Elvileg vèd egy ujabb visszaesèstöl. A látásom a legutóbbi shub óta helyrejött. Egyèb gyógyszert (steroid) most nem szedek. Az orvos nem ajánlotta fel a biológiai terápiát, èn se feszegetem a dolgot. Fáradèkony vagyok, tavaly le is százalèkoltak (3 èvre), de dolgozom, nevelem a gyerekeket, telnek a napok, hetek, hónapok.

Erről a szegedi kisèrleti gyógyszerről nem hallottam, de nyilván folynak kutatások.

Kedves utolsó hozzászóló, nem feltètele az NMO-nak az antitest jelenlète. Nem mindenkinèl lesz pozitiv az aquaporin teszt. Jobbulást a testvèrednek.

2019. máj. 3. 21:42
 16/18 A kérdező kommentje:
Ami kimaradt: a stressz negativ hatással van erre a betegsègre (is), ugy tudom ezt konkrètan kimutatták. Gyulladás nálam jelen van szinte folyamatosan, mert a vèrkèpben a süllyedès ès a CRP èrtèk is magasabb a kelletènèl. Bőr-tüneteim vannak sajnos, lábszáron, foltok, viszketès...de vizsgálják hogy ekcèma-e, esetleg allergia vagy ètel-intolerancia.
2019. máj. 3. 21:45
 17/18 anonim válasza:

Sziasztok! hogy vagy?

nálam december végén diagnosztizálták a devic syndromát, pozitív lett az aquaporin 4, bal szememmel homályosan látok (sztem már sosem fog megjavulni, de bár rosszabb se lenne). én most 5 hónapja szedem a medrolt napi 64 mg (rettentő sok mellékhatása már kijött, alig várom, hogy leépítsék) imuránt szedek 150 mg, remélem amikor már csak ezt ennek nem lesznek mellékhatásai...

gyógyszer mellett hogy hogy lett állapot rosszabbodás?

amúgy én is érzem, hogy stresszesebb vagyok, akkor fáj a szemkörnyékem, és még rosszabbul látok, aztán amikor nyugisabbak a napjaim akkor kicsit jobb...

2019. máj. 22. 12:56
 18/18 anonim válasza:
Nővérem is ilyen beteg most vérmosást kap félek megvakul vakság a vége ?
2022. ápr. 22. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!