Ma tudtam meg, hogy az imádott anyósomnak pajzsmirigy rákja van, akinek volt (van) ilyen betegsége, ki lehet gyógyúlni ebből?
A pajzsmirigy rák túlélési esélye nagyban függ attól, hogy milyen korán észlelik. A mi családunkban volt egy idősebb nőrokon, akinél ez a beegség volt. Amikor diagnosztizálták nála ezt a betegséget, már 6 cm-es daganat volt a pajzsmirigyében, áttétet képzett a tüdőbe, és beszűrte a végén a nyelőcsövét is. Emiatt aztán a végén már enni se tudott rendesen. Idevettük őt magunkhoz, én ápolgattam szegényt utolsó napjaiban.
Nagyon sokat szenvedett, állandó erős hasi görcsei voltak, úgy mondta, hogy azt érzi, mintha szorulása lenne. Mindent kihányt, csak a folyadék ment le nagy nehezen.
A kemoterápiától kihullott a haja, állandóan rosszul volt, és rettenetesen elesettnek érezte magát. Lefogyott 38 kg-ra. Csak néztük tehetetlenül, ahogy lassan elszáll belőle az élet. Fél év alatt elvitte a betegség.
Ha anyósodnál még idejében felfedezték, akkor műtéttel és kemoval a túlélési esélyei nagyban megnőnek. A mi rokonunk esete kb 5 évvel ezelőtt volt, azóta biztos feltaláltak valami jobb gyógyszert erre is. Szívből kívánok mielőbbi jobbulást.
Sajnos szövettanfüggő a gyógyulási esély. Van a pajzsmirigynek jobb indulatú tumora is, ami időben elkezdve jól kezelhető és van sajnos nagyon rossz indulatú is, ami gyors lefolyású, nem gyógyítható.
Ez a szövettanból derül ki.
Nagyon szorítok, hogy az első típus legyen és még nagyon hosszú ideig együtt legyetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!