Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » El fog múlni? (bővebben lent)

El fog múlni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Két napja fedeztem fel magamon, hogy candida gomba fertőzésem van. Antibiotikumot szedek mandulagyulladásra, alig ettem valamit. Ezért kaptam el, ezért terjedt el. Vettem canesten krémet, ezzel kenem. A viszketés már nagyjából megszűnt. Ma viszont észrevettem, hogy lehet fityma-szűkületet okozott ez nálam! Azt mondta az orvos, hogy amig antibiotikumot szedek, a betegség nem fog elmúlni csak a tünetek. Ez is egy tünet? Ha abbahagyom az antibiotikumot és közben kenem folyamatosan, el fog múlni?

Hasznos válaszokat szeretnék! Köszi :(

18/f

2011. máj. 18. 20:46
 1/2 anonim válasza:

Szia!

Abba ne hagy az antibiotikumot! Azt nem szabad, mert akkor olyan baktériumtörzseket növesztesz, amiket, ha végigszedted volna az antibiotikumot, elpusztítottál volna.

Használj Canestent, és szedd végig az antibiotikumot, ameddig kell.

El fog múlni, csak türelem, a szűkülettel meg menj el orvoshoz, urológushoz, hogy nézzen meg.

Jobbulást!

K

2011. máj. 18. 22:07
 2/2 anonim válasza:

A candida egy gomba, ami azért alakul(hat) ki, mert az antibiotikum tönkreteszi a bélflórát, így el tud szaporodni a gomba. Ha elszaporodott a gomba, akkor azt csak igen szigorú, speciális diétával tudod megfékezni. Kb hús hússal és zöldség. Semmi szénhidrát. De a neten sok infot találsz erről.

Ha az orvos a manduládra antibiotikumot írt, akkor azt szedd végig, de mellette bélflóra "védő" és regeneráló tablettát is kellene szedned.

2011. jún. 7. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!