Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » El fog múlni valaha ez a köhögés?

El fog múlni valaha ez a köhögés?

Figyelt kérdés
2 és fél hónapja köhögök. Leginkább szárazon, nagy ritkán érzem, hogy talán szakad fel valami. Ezalatt az idő alatt egyszer voltam beteg, nátha és társai. Természetesen, jártam orvosnál, persze nem azonnal mentem, csak mikor már kb. 1 hónapja köhögtem. Megjártam a fül-orr gégészetet, tüdőgondozót (röntgen is volt), de semmit nem találtak, semmi abnormálisat, avagy eltérést. A háziorvos szerint a garatom tiszta, a légzésem rendben, fülem negatív. Ő is, és a fül-orr gégész is enyhe reflux-ra gyanakodik ("látható" jelét ennek sem találták), ami kiválthat krónikus köhögést. Jövő héten megyek vissza a dokikhoz, de nem tudom amúgy, hogy mi lesz ezután. Már beszedettek velem egy doboz Cedax-ot (a tüdőgondozóban annyit mondtak, hogy lehet egy visszamaradt hörgőgyulladás az ok), de nem segített. Illetve, ezzel párhuzamosan Emillan-t kellett szednem (a reflux miatt) egy hónapig, de semmit nem javult a szitu. Iszogatok Prospan-t, de semmi változás. Már minden izmom fáj nyaktól derékig a sok köhögéstől. Ami még érdekes, hogy azóta van ez az állapot, mióta kislányom ugyanezen időben lebetegedett (bölcsis), neki is légúti tünetei voltak, plusz hasmenése, adeno vírust mutattak ki a székletéből. Ő meggyógyult, de némi köhögés nála is megmaradt azóta is. Valaki esetleg hasonló állapotban/helyzetben? mi bajom lehet? Már kész vagyok, és hullafáradt....
2010. ápr. 29. 21:42
 1/6 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy nagyon sokszor, ha jó mély levegőt veszek, azonnal rámjön egy brutális köhögésroham. Szimplán a légzéstől.
2010. ápr. 29. 21:51
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem vagy allergiás? Az okozhat száraz köhögést, akár asztmát is, sajnos.
2010. ápr. 29. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:

:(

sókamrát próbáljátok ki, ha van a környéketeken vagy sópipát (drogériában, patikában kapható) vagy egy nagyobb sólámpát vegyél 6-8 kg-osakat (persze a dokikat zaklatni továbbra is, mert a só csak tüneteket enyhítheti)

2010. ápr. 29. 21:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Igen, parázok az asztmától is, mert Édesapám asztmás, a 30-as évei elején jött elő (Én is most vagyok 32), valamint, férjem gyermekkorában asztmás volt, csak Ő "elnőtte". Viszont, a mai napig allergiás a háziporra és mindenféle állatszőrre. Kislányom miatt ezért félek, mert ez sajna genetika. Amúgy Én nem vagyok allergiás semmire, legalábbis a legalapvetőbb vizsgálat alapján, ezért ezen a vonalon nem is mentek a dokik tovább. Ennek a sópipa/lámpa dolognak utánanézek, köszi a tippet!
2010. ápr. 29. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:
Kialakuló asztma vagy allergia lehet. Nem szedsz valamilyen vérnyomáscsökkentőt?
2010. ápr. 29. 22:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Szerencsére, fogamzásgátlón és C-vitaminon kívül semmit nem szedek, szedtem soha. Tudom, hogy tudják maguktól is, de mit mondjak a dokinak hétfőn, hogy meggyőzzem, hogy utána kéne nézni ennek az asztma dolognak?
2010. ápr. 30. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!