Ez vírus lehet vagy megfázás?
Figyelt kérdés
Kedden reggel arra ébredtem hogy eléggé fáj a torkom. Később már lázam is volt, és egyre rosszabbul lettem. Délután végig 38 fokos lázam volt, éjjel pedig 39. Megduzzadt az összes nyirokcsomó a nyakamon, bedugult a fülem, és nagyon fájnak a manduláim. Szerdán elmentem dokihoz adott injekciót és antibiotikumot kaptam. Tegnap már nem volt lázam és ma sincs. Szerintetek ez mi lehet. Nem emlékszem hogy megfáztam volna.2011. márc. 31. 10:00
1/3 A kérdező kommentje:
Viszont a mandulám még mindíg nagyon fáj, és a duzzanatok sem múltak el.
2011. márc. 31. 10:01
2/3 anonim válasza:
Vírus. De a doktor azért adott antibiotikumot, hogy a vírusfertőzés következményeként fellépő komolyabb bakteriális problémákat (gyulladás) kezelje.
(De az úgynevezett megfázást is vírus okozza, nem attól lesz, hogy hideg van és fázol. A lehűlt test immunrendszere gyengül, nem tud ellenállni a vírustámadásnak, azaz jön a nátha, fejfájás, láz.)
Semmiképpen se hagyd abba az antibiotikum szedését, még ha jobban is érzed magad!
3/3 A kérdező kommentje:
Nem szeretném abbahagyni, csak hétvégén el kell mennem itthonről szinte egész napra, remélem addigra javul valamennyit.
2011. márc. 31. 10:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!