Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mekkora az 1x1 vitaday 1000mg-...

Mekkora az 1x1 vitaday 1000mg-os c-vitamin?

Figyelt kérdés
Kis kerek tabletta, vagy olyan nagy és hosszúkás mint az 1000mg-os eurovit c-vitamin?
2011. márc. 29. 09:48
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem aminek alapból nagyobb az egysége az alapból nagyobb gyógyszer is.
2011. márc. 29. 12:38
 2/4 anonim ***** válasza:
62%

Kedves előző, a vitamin az nem gyógyszer, gondolom úgy értetted hogy nagyobb tabletta esetleg.

Azt ugyan nem tudom hogy a vitaday mekkora tabletta lehet, de ha nehézséged van a tabletták lenyelésével, akkor javaslom hogy vásárolj a gyógyszertárban por alakú aszkorbinsavat, és abból kb. egy teáskanálnyi mennyiség az 1000mg. Semmilyen káros hatása nincs, néhány ember már eleve elrontott gyomra fájhat tőle,mert sokan táplálkoznak nem megfelelően, ami a gyomor nyálkahártyáját kikezdheti, próbáld ki, ha nincs tőle fájdalom vagy égés a gyomrodban, akkor minden ok. Egyébként meg a C-vitamin bekerülve a szervezetbe,( annak ellenére hogy aszkorbinsav a neve, nemhogy marja a gyomrot, hanem egyenesen gyógyítaná, ha tovább szedné az illető, hiszen a legjobb gyulladásgátló szer.) A C-vitamin minimum 1000mg adagban szükséges naponta egy felnőtt ember számára, lehetőleg még növeld meg a mennyiséget később, hogy egészséges maradhass.

Persze a gyógyszertárban majd rémísztgethet az eladó hogy vigyázz, mert a túl sok C-vitamintól veseköved lesz, meg végbélgyulladásod....

Tudod, én azt mondom, hogy én inkább hiszek a Nóbel-díjas Szent-Györgyinek, mint a gyógyszeripar alkalmazottjának. Én is már vagy 8 éve szedek nagy dózisban vitaminokat, és nem csak C-t. Tapasztalatom a lehető legjobb, semmiféle betegségem nincs, gyógyszert azóta sem szedtem. 48 éves vagyok.( És mellesleg vitaminokkal dolgozom, tehát valamelyest értek is hozzájuk.)

2011. márc. 30. 10:05
 3/4 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem nem hülyeség azt amit a gyógyszertárban mondanak, hogy nagy dózisban vesekövet okoz. Mondjuk lehet azért, mert én is ezt tanulom.
2011. márc. 30. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:
62%

Elhiszem hogy ezt tanulod, hiszen az orvosi egyetemen is ezt tanítják a jövő orvosainak. Ha azonban kicsit belegondolsz hogy pl. Szent-Györgyi Albert életrajzát elolvasva, az öreg a C-vitaminnal kapcsolatos kutatásaiért kapott Nóbel-díjat, és tudni kell, hogy 92 éves koráig napi szinten 8-10gramm, azaz 8000-10000mg C-vitamint szedett. De veseköve még ekkora mennyiségek hatására sem lett. Viszont teljes egészségnek örvendett. 80 éves korában tanult meg vízisízni!

Tudod, nem mindenkinek az a célja hogy te egészséges maradhass, és megvannak az eszközeik ahhoz, hogy ezt a célt végig is vihessék.

A vitaminok úgynevezett túladagolása abban a formában ahogyan azt hirdetik, nem létezik. Az, ha te valamelyik vitamint önmagában mega dózisban beszeded, az éppen olyan mintha csak sárgarépából ennél meg 2 kg-ot. Biztos hogy ez így nem helyes, mert nem is természetes dolog ilyet tenni, általában valami mással együtt eszünk sárgarépát, és akkora mennyiségben, amivel a szervezetünk megelégszik.

Tehát ha egy vitamint önmagában szedünk bármekkora mennyiségben, akkor az felborít egyfajta egyensúlyi állapotot a testedben, (pl. ha csak B-vitamint szed valaki, akkor meghízik, mert nincs mellette ott legalább a C-vitamin, ami kiegyensúlyozza a működését. A legjobb, ha az összes létfontosságú vitamin benne van egy jól összeállított készítményben,mert a hatás így biztos a kívánt eredményt hozza. Ebben a formában már nem beszélhetünk túladagolásról, hisz minden embernek más mennyiségre van szüksége, nem szedhet egyforma adagot egy 40 kg-os törékeny alkatú hölgyike, és egy 130 kg-os élsportoló, vagy egy súlyos rák-beteg, nyilván neki óriási adagokra van szüksége ahhoz, hogy újra felerősödhessen a végletekig legyengült immunrendszere.)

Ezért nem biztos hogy egy általános képzésben részesült orvos, (akinek a tananyagát a gyógyszeripar szabja meg,)tud neked segíteni eldönteni, hogy milyen összeállítás fogja a te szervezetedet segíteni abban, hogy végezze a dolgát. Ebben olyan szakember tud segíteni, akinek ez a szakterülete, erre kapott képzést.

Végül, mindössze kétféle vitamin van, amelyeket akkor is szedhetsz korlátlan mennyiségben, ha csak önmagában akarod szedni. Ez pedig az egyik a C-vitamin, igen, még óriási mennyiségek sem károsak belőle, csak tudni kell, hogy nem egyszerre kell 10000mg-ot beszedni belőle, ugyanis a szervezet még nem kapott ilyen mennyiséget ezért előfordulhat hogy valakinek hasmenése lesz tőle. Ezért mondjuk azt, hogy először csak 500-1000mg-ot szedjen naponta, és ha nem lazul a széklete számottevően, akkor növelje meg a mennyiséget szép lassan, mert csak haszna lehet belőle.

A másik az E-vitamin, amiből szintén nagyon kevéshez jutunk a táplálkozás során, és aminek hiányában szív-érrendszeri betegségek sora alakulhat ki. Ebből a napi javaslat minimum400NE(nemzetközi egység) de már eleve beteg embereknek a javaslat ennek többszöröse is lehet. Úgyhogy azt javaslom nézz utána pro-kontra, és akkor el tudod dönteni magad is, hogy kinek higgyél.

2011. márc. 31. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!