Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért néz hülyének ezért...

Miért néz hülyének ezért mindenki? Nincs igazam?

Figyelt kérdés

Van egy szokásom, mégpedig az, hogy utcai nadrágban nem ülök le a lakásban, főleg nem az ágyra, ahol majd aludni is fogok, vagy heverőre, fotelba, ahova majd esetleg az arcomat is leteszem, vagy csak bugyiban is szeretnék majd leülni. Elképzelem azt, hogy azzal a farmerral leülök a buszon, ahol előzőleg esetleg egy hajléktalan ült. Láttam ilyet a HÉV-en, egy hajléktalan ült a kárpitülésen, felállt, nem látszott semmi utána, de én már tudtam, nem ültem le utána, viszont egy kiscsaj, aki ezt nem látta, beleült miniszoknyával, elgondoltam, hogy utána még leült otthon is, és így viszi magán mindenfelé a fertőzést, ha ugyan egyből el nem kapott valamit eleve. Vagy ha vki feltette a lábát is az ülésre, esetleg koszos ruhával ült ott, vagy már egyből ő is vmi koszt, fertőzést odarakott, én meg abba ülök bele, szóval nem tiszta. Ugyanígy az utcai padok, ahol szintén fekhetett előtte hajléktalan is, kutya is, gyerek is lehányhatta, aztán letörölték, cipővel is felállhattak, én meg ott ülök utána. Na ezért van az, hogy az utcai nadrágomat egyből veszem át, ahogy hazaérek, és semmi pénzért le nem ülnék otthon sehova.

Csak ám ezt senki nem tolerálja, hülyének néznek, mániásnak, biztos dilis vagyok, és mindenki simán beleül abba, amit talál, és abban, amiben éppen van. Ezért ránőtt már a kezemre a vizes szivacs, takarítom a textíliákat ész nélkül, ami miatt szintén bolondnak néznek.

A másik: olyan emberek szoktak hozzánk járni, akiknél 4 kutya eszik-sz@rik-menstruál a lakás bármely pontján, így pl evett már fotelban a szemem láttára az egyik, hugyozott már az ágyba a másik, összevérezte a szőnyeget a harmadik, amelyik szuka, szóval én, ha leülök náluk, azt a gatyát otthon már az ajtóból hajítom a szennyesbe. Ezt sem érti meg senki, hogy miért. Amikor tudom, hogy ők jönnek, akkor nagymosást tartok utánuk, mert azt is tudom, hogy igen ritkán fürdenek csak (pedig megtehetnék, de nem szeretnek fürdeni), és hát a kutyaszag az izzadságszaggal keveredve már érződik rajtuk. Én pedig nem vagyok hajlandó abba tisztán lefeküdni, ahová ők leülnek, tudom, hogy milyen környezetből jönnek. Persze nekik nem mondom, de amikor elmennek, olyan ellenállást tapasztalok ilyenkor a család részéről, hogy ne mossak, mert minek, hülye vagyok, hogy csak csodálkozom, de tényleg, valóban hülye lennék?

25/L

2011. márc. 20. 20:45
1 2
 11/14 istvan33lenart ***** válasza:

Előszöris azt tudnod kell hogy nem minden csöves beteg, és ha beteg is az nem biztos hogy kontakt érintkezés soran elkaphatnád a betegségét, sőtt fertőző betegséget ami krónikussá válhat nem is kaphatsz el hétköznapi kapcsolat során, pl a Hepatitis b testnedvekkel terjed, nyállal vérrel, verejtékkel stb, de ahhoz hogy elkapd frissen szerzett sérülés kell a bőrödön legyen ahol kontaktusba kerültél a fertőzött biológiai váladékkal, a hepatitis c az csak vér utján terjed , itt is szükséges egy nyilt seb legyen ahhoz hogy elkaphasd, habár mikro méretü sétülések mindig vannak az ember bőrén, de ez csak elméleti kockazatot jelent, (gondolj arra hogy ha nem igy volna akkor mindenki beteg lenne). A HIV az vér anyatej ondó és hüvely váladék utján terjed, ép börrel való kuntaktus semmilyen veszélyt nem jelent, ha egy egeszségügyi dolgozó HIV fertőzött tű szúrás révén megsérül a betegség átvitelének a valószinüsége 0,3% körül van.

Sokkal több veszélyt jelent jól ápolt szemelyel való intim kapcsolat, mert senkibe se lehet bele látni , a szép külső beteg belsőt takarhat, nem utolsó sorban, az állatoktol a kutyáktol Toxoplazmózist lehet elkapni, de ez nem jellemző, ha az alap higiéniés szabályokat betartod, kutya simogatása után moss szappannal kezet, macskákra ugyanez vonatkozik. Az állatok szervezetében betegéget okozó kórokozók többnyire nem veszélyesek az emberre.

Ha tenni akarsz tényleg valamit azért hogy ne betegedj meg, akkor: válogasd meg hogy milyen fodrászhoz kozmetikushoz jársz, mert nagyon fontos a fertőtlenitett olló fésü hasznalat, mert az ollóval is lehet sebet ejteni, pedikür manikür esetén különösen, ne használd mások fogkeféjét, még ha a legjobb baratnődé vagy barátodé is, mellőzd a tetoválószalonokat hacsak nem vagy meggyőződve a megfelelő óvintézkedések betartásárol a higieniével kapcsolatban, és ha csak lehet mellőzd az ismeretlen emberekkel történő intim kapcsolatot.

2011. márc. 21. 19:52
 12/14 anonim ***** válasza:

Kezdjük ott, nem akarlak bántani. Nem akarlak lehülyézni sem. A te dolgod....

Viszont a nézetemet megosztanám, főleg, mert kérdezted.

Saját szociális, egyéni nézetem, mint a többek között ezen téma iránt (emberi szervezet / immunrendszer, stb) érdeklődő tini lánynak; de olvastam már orvosoktól, szakemberektől is, hogy erre gyanakodnak.

Mégpedig

az ún. autoimmun betegségek (mikor a szervezet nem ismeri fel a saját "anyagait", és megtámadja) illetve az allergiás megbetegedések igenis szaporodnak. Nem csupán a diagnosztika egyre pontosabb, jobb, hanem több a beteg is.

Feltételezett okok többek között:

(Majdnem) nincs már komolyabb (fertőző) kór, amivel a szervezetnek meg kell birkóznia. Mondjuk ennek örülni kell, nem hiányzik a pestis, a torokgyík, stb. De állítólag ezen kemény betegségek kiirtásának kellemetlen következményei is vannak. Jó, mindegy, örüljünk, hogy nem tizedel bennünket járvány

és "ugorgyunk" a következőre

egyesek - és egyre többen - túlzottan tisztaságkedvelők, hadd használjam ezt a szót, tisztaságmániásak. Egészen kicsi korban - kisbaba kor, bölcsis, ovis kor - nem találkozik elég kórokozóval az immunrendszer, hogy megfelelően ki tudjon fejődni. Na, ez az, amiben én nagyon erősen hiszek.

Igen, WC meg utca után kezet kell mosni. De pl. az antibakteriális kézmosók használata szerintem már túlzás... Meg mondhatnék még példákat.

Túl sterilen élünk.

Szerintem bízz a szervezetedben, meg megvéd téged a komolyabb fertőzésektől. Aztán egyszer-egyszer lesz olyan is, amikor nem, de ez benne van a pakliban.

Ha túl tisztán élsz, hamarabb leszel beteg, hidd el!

2011. márc. 21. 22:14
 13/14 anonim ***** válasza:

Én azt szeretném mondani, hogy én is így gondolkodom, de nem tartom be mindig.

De pl. arra nem gondoltál, hogyha nagyon koszos egy ruha, akkor eleve nem kéne hozzárakni a többi ruhához, mert akkor a többi is átveszi, meg a szennyes kosár azért nem takarítható nagyon, és akkor szennyezett lesz a kosár is, így minden amit utána raksz bele, az is.

Így külön mosást kellene indítani annak a szennyezettnek.És majd külön a többi.

Meg amúgy a mosóporok nem antibakteriálisak, és 40 fokon semmi nem pusztul el, szóval abban sem vagyok biztos, hogy mindent kimos a ruhából a gép. Ja meg a mosógép alkatrészei közé is ugyanúgy eljut a szennyeződés, és simán benne maradhat valami. Szóval én eleve azt tartanám higiénikus mosásnak,ha mindig cserélhető vagy fertőtleníthető lenne a felület,amikkel érintkezik a ruha. Pl. apukám gázolajos ruháinak a mosásához, mert autószerelő,ahhoz külön mosógép kéne, mert a gázolaj tuti beszennyezi a mosógépet. Abba nem szívesen rakom bele a tiszta melltartómat mondjuk.

Persze ez megvalósíthatatlan, és nyilván úgy mosok mint mindenki más.De elgondolkodtató.

De ugyanígy a mosogatás. Belegondoltál abba, hogy a 4-5 tagú család 4-5 fajta nyála keveredik egy mosogatóvízben? Éppen ezért folyó vízzel kéne mosogatni. És a szivacs ,amivel mosogatsz, az is tartalmaz ilyen nyálat az evőeszközökről,pohárról stb.

A nem tudsz olyan forróval mosogatni, hogy elpusztuljon minden, a mosogatószer pedig gyenge, nyilván nem lehet durva.

Persze sok kórokozó elpusztul az idő alatt, míg sor kerül a mosogatásra. De ha valakinek herpesze van, vagy nyílt seb a szájában, lehet,hogy nem szívesen mosogatnám a többivel. Persze soha senki nem kapott még így el betegséget. De mint ötlet, átgondolandó. És az éttermek is több 100 evőeszközt raknak 1 mosogatóvízbe , majd valahogy leöblítik és kész. Ezért nem is szívesen eszek étteremben.

2012. jún. 28. 01:33
 14/14 anonim ***** válasza:

És abba belegondoltál, hogy a család általában 1 fogkrémet használ, de mindenki fogkeféjén ott van a saját nyála, és amikor végighúzzuk a tubust a saját fogkefénken, akkor rákenjünk annak a nyálának a maradványait,aki előttünk használta.

Így ez nem higiénikus 100 %-ig.

Bár nyilván így sem kapott még el senki soha semmit, de azért elgondolkodtató.

De akkor már az is undorító, hogy a nőgyógyász eszközei az utóbbi években több 100 más nő hüvelyében is voltak, ahol viszont több 100 pasi penis-e volt korábban.

Persze minden le van fertőtlenítve,de attól mégundorító.

A fogorvos ugyanez.

2012. jún. 28. 01:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!