Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért néz hülyének ezért...

Miért néz hülyének ezért mindenki? Nincs igazam?

Figyelt kérdés

Van egy szokásom, mégpedig az, hogy utcai nadrágban nem ülök le a lakásban, főleg nem az ágyra, ahol majd aludni is fogok, vagy heverőre, fotelba, ahova majd esetleg az arcomat is leteszem, vagy csak bugyiban is szeretnék majd leülni. Elképzelem azt, hogy azzal a farmerral leülök a buszon, ahol előzőleg esetleg egy hajléktalan ült. Láttam ilyet a HÉV-en, egy hajléktalan ült a kárpitülésen, felállt, nem látszott semmi utána, de én már tudtam, nem ültem le utána, viszont egy kiscsaj, aki ezt nem látta, beleült miniszoknyával, elgondoltam, hogy utána még leült otthon is, és így viszi magán mindenfelé a fertőzést, ha ugyan egyből el nem kapott valamit eleve. Vagy ha vki feltette a lábát is az ülésre, esetleg koszos ruhával ült ott, vagy már egyből ő is vmi koszt, fertőzést odarakott, én meg abba ülök bele, szóval nem tiszta. Ugyanígy az utcai padok, ahol szintén fekhetett előtte hajléktalan is, kutya is, gyerek is lehányhatta, aztán letörölték, cipővel is felállhattak, én meg ott ülök utána. Na ezért van az, hogy az utcai nadrágomat egyből veszem át, ahogy hazaérek, és semmi pénzért le nem ülnék otthon sehova.

Csak ám ezt senki nem tolerálja, hülyének néznek, mániásnak, biztos dilis vagyok, és mindenki simán beleül abba, amit talál, és abban, amiben éppen van. Ezért ránőtt már a kezemre a vizes szivacs, takarítom a textíliákat ész nélkül, ami miatt szintén bolondnak néznek.

A másik: olyan emberek szoktak hozzánk járni, akiknél 4 kutya eszik-sz@rik-menstruál a lakás bármely pontján, így pl evett már fotelban a szemem láttára az egyik, hugyozott már az ágyba a másik, összevérezte a szőnyeget a harmadik, amelyik szuka, szóval én, ha leülök náluk, azt a gatyát otthon már az ajtóból hajítom a szennyesbe. Ezt sem érti meg senki, hogy miért. Amikor tudom, hogy ők jönnek, akkor nagymosást tartok utánuk, mert azt is tudom, hogy igen ritkán fürdenek csak (pedig megtehetnék, de nem szeretnek fürdeni), és hát a kutyaszag az izzadságszaggal keveredve már érződik rajtuk. Én pedig nem vagyok hajlandó abba tisztán lefeküdni, ahová ők leülnek, tudom, hogy milyen környezetből jönnek. Persze nekik nem mondom, de amikor elmennek, olyan ellenállást tapasztalok ilyenkor a család részéről, hogy ne mossak, mert minek, hülye vagyok, hogy csak csodálkozom, de tényleg, valóban hülye lennék?

25/L

2011. márc. 20. 20:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Értem, mit mondasz, de nem értek egyet. Lehet, hogy nem higiénikus, de nekem nem célom, hogy steril életet éljek. Arra van az immun rendszerünk, hogy kivédje az ilyesmit, semmi fertőzésem nem volt, amit a nyilvános helyekre fognék (rád köhögni/tüsszögni pedig akármilyen nadrágban lehet).
2011. márc. 20. 20:52
 2/14 anonim ***** válasza:

Szerintem abszolút nem vagy hülye. Nálunk sem volt soha divat, hogy utcai "koszos" nadrágban leüljünk. Ha esik/esett kint az eső, akkor még az előszobában levesszük a nadrágot, hogy ne hordjuk be a saras, mocskot, amit a gatya szára felszív. Én is voltam úgy, hogy egy nagyon koszos emberhez kellett mennem, amint hazaértem, mostam ki a nadrágot.

Mondjuk amikor vendég jön, ők leülhetnek a fotelba, az nem zavar, nem szoktam utánuk sikálni, de tudom róluk, hogy ők tiszták. A fotelt (amelyik olyan) kiporszívózom hetente 1x, a bőrfotelt pedig átmosom langyos szappanos vízzel (hetente).

De az ágyraülésért én is harapok:)

Az egyetlen amiért furcsán néznek rám: amikor hazajövök egyből megyek kezet mosni, és erre a vendégeimet is megkérem. Szerintem ez lenne a természetes, dehát nem mindenki gondolkodik így.

20/L

3/14 anonim ***** válasza:
Erosen tulzasba viszed.En a helyedben meglatogatnek egy pszihologust.
 4/14 A kérdező kommentje:
Na ez az! Én is egyből kezet mosok, és megkérek rá mindenkit. De persze nem teszik meg.
2011. márc. 20. 20:53
 5/14 anonim ***** válasza:
Mániákusabb vagy nálam is, pedig tőlem is megszokták kérdezni, hogy tudom-e mire való az immunrendszer.
2011. márc. 20. 20:55
 6/14 anonim ***** válasza:
Részben hüle vagy részben nem.Nem baj ha figyelsz dolgokra és nem vagy igénytelen,de túlzásokba sem szabad esni.Ha az ember mindenre így odafigyelne tuti bekattanna.Amúgy nincs avval semmi gond ha leveszed a kinti ruhát és otthonira cseréled,de azért betegesen nem kell ezt betartani,mert ha mondjuk hazaugrasz és elmész hamarosan otthonrol akkor azért ne öltözz át,nem ülsz mindennap le csövesek után a buszra.Amúgy azt mondják hogy "kell valamennyi kosz"és ebben van valami.Sokkal fogékonyabb leszel betegségekre ha túlságosan ovod magad.Én egy időben attol irtoztam ha kiszolgáltak valahol,inkább vettem szeletelt kenyeret mint rendeset,mert volt rá precedens hogy a kedves elado koszos kézzel(előtte koszos rongyal takaritott és kézmosés nélkül)adta a zsemlét,de volt már szalámival is hasonló taasztalatom.Most is figyelek dolgokra de már nem esem tulzásokba.Te is probálj meg kicsit oldodni és nem mindenbe belegondolni,mert az tényleg már beteges.
2011. márc. 20. 20:56
 7/14 anonim ***** válasza:
Én kényszerbetegségre gyanakodnék. Szerencsétlen kényszerbetegek állandóan a környezetük agyára mennek a fura szokásaikkal, ami valóban rémesen idegesítő tud lenni, de nem tudnak mit tenni ellene. Te is így érzel,nem? Azért csinálod, mert ha nem teszed, felborul a világrend, mert muszáj, mert úgy, ahogy van, egyszerűen nem jó! Kicsit túlzásba esel, valóban. Ha akarsz ezen változtatni (mondjuk a konfliktusok elkerülése érdekében), én a homeopátiát javaslom, engem az szabadított meg az ilyen dolgaimtól.
2011. márc. 20. 20:57
 8/14 anonim ***** válasza:

Kezet én is mosok, na de azért mást nem kezdek utasítgatni...

Nem kicsit beteges vagy, tényleg nem ártana elbeszélgetni erről egy szakemberrel. Valamilyen szinten oké, de azért mániákusan odafigyelni már nagyon nem jó dolog.

2011. márc. 20. 22:35
 9/14 anonim válasza:
Szerintem ez csak vicces és aranyos :)Bár úgy gondolom, ha túl sterilek vagyunk az immunrendszerünk lesz felkészülve a nagyobb bacik ellen... Ez nem azt jelenti, hogy nyalogatni szoktam a villamoson a fogockódót, de jártam már mezítláb lószarba és vágtam már almát ketté bicikliküllővel... és egészségesebb vagyok mint valaha :D
2011. márc. 21. 13:56
 10/14 anonim válasza:
Amúgy a táplálkozásodnál is ennyire figyelmes vagy? Tudod a tojás is a tyúk fenekéből jön ki...vagy kenyeret biztos szoktál enni...tudod hogy kezdődik? A búzát learatják és azt rengeteg porral és bogárral együtt pótkocsikra öntik, amin esetleg előtte szemetet is szállíthattak...
2011. márc. 21. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!