Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Megvagyok fázva, de nem csak...

Megvagyok fázva, de nem csak szagokat, hanem ízeket sem érzek. Ez normális?

Figyelt kérdés
Talán az orrcsepp miatt lehet?
2011. márc. 4. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem, hanem asszem az arcüregben lerakódott váladékok miatt. Velem is dettó ugyan ez van, de a fülem is be van dugulva, szal -1 érzékszerv. :D
2011. márc. 4. 17:44
 2/5 anonim ***** válasza:
az ízléshez szaglás is kell az orrcsepp meg valamiért azt elveszi de hamar visszajön legalábbis nekem....
2011. márc. 4. 17:46
 3/5 anonim válasza:
Ugyan ez a szitu nálam is. Kifújom az orrom,és utána lassacskán visszajön az ízérzet. :)
2011. márc. 4. 17:55
 4/5 anonim ***** válasza:

A nyelven levő ízlelőbimbók csak négy alapíz (illetve újabb kutatások szerint öt) megkülönböztetéséért felelnek.

A teljes ízérzékelésben az orrunk is szerepet játszik, attól érezzük az ételek egyedi ízét.

2011. márc. 4. 17:56
 5/5 anonim ***** válasza:
előfordul az ilyen...én 5-6 fej fokhagymából csináltam a legutóbbi ilyen esetnél fokhagymakrémlevest..amikor ettem jöttem rá, hogy baj van az ízérzékelésemmel, mert hogy fini krémes volt, csak épp íze nem volt...viszont az egész család szidott, mert tiszta fokhagymaszag volt és a leves szerintük ehetetlenül fokhagymás volt :D
2011. márc. 4. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!