Mitől színeződhet el egy c vitamin?
Figyelt kérdés
Vettem tavaly a Jó közérzet központtól 1000mg C-vitamint mivel több dobozzal vettem és nem eszem napi szinten így néhány a szekrényben landolt (1 egész doboz) Szavatossági ideje még jó de eddig inkább a fehérre hasonlított a színe most pedig okker sárgás lett. Kérdeztem az eladót de nem tudott rá válaszolni, felhívta a főnökét az ő meg "nyugtató" válasza annyi volt hogy nem kell vele foglalkozni attól még jó, és ha lejárt a szav.ideje akkor is jó lesz2011. márc. 1. 12:42
1/1 anonim válasza:
Egyes C-vitaminok búzából, egyesek kukoricából készülnek olymódon, hogy cukorral megerjesztik a gabonát, így ennek folytán C-vitamin keletkezik, ugyanúgy, ahogy a természetben is zajlik ez a folyamat. Ha pl. valamennyi nedvességgel érintkezik a doboz, akkor a kukoricából készült C-vitamin szokott elszíneződni sárgára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!