Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mit csináljak ha semmi nem...

Mit csináljak ha semmi nem használ?

Figyelt kérdés
Hétfőn makk egészségesen bementem az iskolába, haza mentem lázasan, megy a hasam,rendszeresen hányok és alig bírok menne(sokszor összeesek) Semmi gyógyszer nem használ..se a természetesnek mondható dolgog sem.....El kéne mennem kórházba?
2011. febr. 4. 09:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem kórház, háziorvos. Járvány van.
2011. febr. 4. 09:28
 2/5 Dr. Dav ***** válasza:
Fordulj háziorvoshoz. Ő megvizsgál és ad tanácsokat, esetleg gyógyszert, de sajnos vírusra nem túl sokat tudunk. Sok folyadék, nehogy kiszáradj, sokszor kevés kortyokban. Naponta 2-3 korty (nem több) kóla tud segíteni a hányás ellen. Nem vicc. Milyen gyógyszerrel próbálkoztál? Jobbulást kívánok!
2011. febr. 4. 09:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Házidoki mindenképpen (mert ez már az 5 nap, ennyi idő alatt meg kellett volna gyógyulnod, vagy legalábbis javulni!), lázcsillapító, sok folyadék és diéta.

Folyadékból egyszerre 2-3 korty, 5 perc múlva ismét 2-3 korty, hogy ne jöjjön ki. Ihatsz (és igyál is!) rostos leveket, a kóla is igaz, de ihatsz többet, ha úgy érzed, hogy jót tesz (nekem fél litert mondott a doki), cukros legyen, ne light, kell ilyenkor.

Ha éhes vagy (bár nem hinném) csak főtt rizs, vagy főtt répa, krumpli kevés sóval, falatonként.

Gyógyszert (pl. hasfogót) ne szedj, többet árt mint használ, begyulladhatnak a beleid.

2011. febr. 4. 10:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a tanácsotokat..eggyetlen problémám, h ahol élek (vidéken nagyon ritkán van gyermek háziorvos)felnőtthez meg nem mehetek mert még csak 16 vagyok. És egyre rosszabbul érzem magam.....számítógép elé is ali tudok már ülni.. Anyukám azon gondolkodik,hogyan vihetne autó nélkül be a Heim Pál kórházba.Attól félek már nem bírom sokáig..
2011. febr. 5. 14:36
 5/5 anonim ***** válasza:
De. én úgy tudom, 14 éves kortól járhatsz felnőttorvoshoz, az én időmben így volt. Jogilag nem vagy felnőtt, de az orvosi elhatárolás más.
2011. febr. 5. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!