Kb.2 napja nagyon fáj a fejem és semmi sem használ. Mit tegyek?
Hullámokban jön a fejfájásom, de ha lehajolok, mindig felerősödik. A homlokomnál érzem, a látásom sem tökéletes miatta, fáj a jobb szemem és kicsit szédülök is. A gyógyszerektől nem múlik el. Mi lehet erre a megoldás?
Lány, 22
Attól függ, hányadszor fordul elő.
Ha migrénes-fejfájós vagy és ez a szokásos állapot, akkor egyszerűen megvárod, míg elmúlik, ha teheted, fekszel egy sötét szobában.
Ha nem vagy fejfájós, de mostanában szokott fájni a fejed, elmész a házidokihoz és kérsz beutalót a neurológiára, kivizsgáltatod, mitől fáj.
Ha első eset, mert eddig sose fájt, akkor vagy most elmész a házidokihoz, vagy reménykedsz, hogy holnapra elmúlik és elfelejted az egészet, és csak akkor mész dokihoz, ha ismétlődik a dolog.
Tényleg lehet szemprobléma, de nem egyik napról a másikra ilyen erősen.
A szédülést és a szemfájást valószínűleg a fejfájás okozza, ami ezeken kívül még hányigert is okozhat.
A kávét nagyon nem ajánlanám, sem citrommal, sem anélkül, mert ha magas a vérnyomásod (attól is fájhat, meg az alacsonytól is - de gondolom, nem tudod megmérni), csak rontasz a helyzeten.
Esetleg kérj meg valakit, hogy maszírozza meg a válladat és a nyakadat. Lehet, hogy javít, de szerintem el nem mulaszja, legalábbis nekem nem. Mert izomgörcs is okozhat migrénes fejfájást.
Első
romlott a látásod is és sokat szédülsz/ fáj a fejed??
Szerintem gyorsan kellene csináltatnod egy CT-t!
Fontérzékenységre szedjetek Béres Antifrontot, nekem nagyon bevált.
A másik, ami bevált: a húsfogyasztás minimalizálása (nem vagyok vega!), valamint rendszeres sport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!