Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehet beteges a mandulájától?

Lehet beteges a mandulájától?

Figyelt kérdés
Kislányom 4 és fél éves,és oltári nagyok a mandulái,voltunk fül-orr gégészeten,a kivételt javasolták,de azt mondták halasztható...meddig várjak vele? Lehet,hogy ettől beteges? Januárba 7 napot járt óvodába,most ment 2-őt és megint beteg.Eleinte(kb.másfél éve),indig mandula gyulladása volt,de mostanában már az nincs neki,csak beteges!
2011. febr. 2. 16:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Velem is ez volt kiskoromban

2 hetet otthon, 1 hetet oviban..

Kivették a mandulámat, mind a 2-t.

Most kb évente 1x ha beteg vagyok.. :)

15/L

2011. febr. 2. 17:01
 2/11 anonim ***** válasza:

igen öcsémmel ugyan ez volt. nagyon beteges volt oviban, a füle is fájt. Ki vették az orrmanduláját, borzalmas nagy volt neki is. Azóta alig beteg hál istennek:)

Ha akarod ajánlok egy nagyon jó orvost.

22L

2011. febr. 2. 17:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Nekem középiskolában volt nagyon gyakran mandulagyulladásom, majd idővel elmúlt, de iszonyat nagyok voltak utána is, és mint utólag kiderült, egy csomó nőgyógyászati bajomat okozta hosszú idők után..

Kivették, és azóta minden bajom elmúlt. :)

28N

2011. febr. 2. 17:29
 4/11 anonim ***** válasza:
Sok minden betegség lehet a mandula miatt,az én lányom nagyot halott tőle.Én úgy tudom,hogy 5 éves kor fölött veszik ki.(Nem biztos)Ha kell én is tudok dokit ajánlani.(Pécsen)
2011. febr. 2. 17:31
 5/11 anonim ***** válasza:
Én nem tanácsolnám hogy kivegyék, mert a mandula egy nagyon fontos szerv, az a feladata, hogy megakadályozzon bizonyos támadásokat amik a szervezetet érik. Amikor valamilyen egyensuly felbomlik a szervezeten belül, olyankor kapunk jelzéseket pl. a mandulánkon keresztül, ekkor kellene pl. a tejtermékek fogyasztását mellőzni, mert legtöbbször ezek okoznak mandula-problémákat. Ha ezek fogyasztását elhagyjuk, megfigyelhetünk pozitiv változásokat. Ma már nem mindenki fogyaszthat tejtermékeket gond nélkül. Nem kell attól félni, hogy a gyerek nem jut hozzá nélkülözhetetlen kálciumhoz, fehérjéhez, ezeket lehet pótolni táplálékkiegészitőkkel. Ha kiveszik a mandulát, akkor megszünik az egyik fontos védelmi rendszer, akadály nélkül juthatnak be kórokozók a szervezetbe. Inkább az immunrendszert kellene erősiteni, hogy a szervezet maga küzdhessen meg velük, hisz ez a feladata, amit el is tud látni, ha megkap mindent a működéséhez.
2011. febr. 2. 20:41
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat és várnám a további tapasztalatokat!

Hát azt hiszem,akkor nem halogatjuk tovább...

Mi Heves megyében lakunk,ha valaki tud erre orvost ajánlani: )

2011. febr. 2. 21:36
 7/11 A kérdező kommentje:
Igen,tudom,hogy a mandula,igen fontos szerepet játszik,de sajnos amikor már megbetegíti a szervezetet,akkor nincs mit tenni.Az immunerősítéssel,már sokféle képen próbálkoztunk,folyamatosan szedi a vitamint és vényre kapható immunerősítőt is...de azért köszönöm a választ
2011. febr. 2. 21:41
 8/11 A kérdező kommentje:
Okozhat vajon,éjszakai ágybavizelést is?
2011. febr. 2. 21:43
 9/11 anonim ***** válasza:

Így van, oké, hogy a mandula fontos szerv, de ha már ennyi gondot okoz egy gyereknél, aki ráadásul még csak 4éves, akkor meg kell szabadulni tőle sajnos!

Én Pest megyében tudtam volna orvost ajánlani! Második voltam!

2011. febr. 3. 08:39
 10/11 anonim ***** válasza:
NEM!!!! a mandula okozza a betegséget, hanem az jelzi, hogy gyenge az immunrendszer. Kiváncsi lennék rá, hogy milyen vitaminnal próbáltátok erősiteni a gyermek szervezetét, ha akarod, légyszi ird meg, melyik fajta termék az, azt gondolom hogy kevés volt. Ha elfogadsz egy hasznos tippet, javasolnám a dr. Lenkeis folyékony multit, nagyon hamar várható a javulás, lehet hogy a műtétet is megusznátok.
2011. febr. 3. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!