Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért járok állandóan wc-re?...

Miért járok állandóan wc-re? Ez már beteges.

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy sokat kell pisilnem, csak pl. lefekvés előtt közvetlen elmegyek wc-re. Nem is kell pisilnem, csak egyszerűen nem tudok úgy aludni, hogy olyan érzésem van mint hogy ha ki kéne mennem, pedig nem!

Még rosszabb a helyzet amikor közösségben alszom (koli, sátor), mert akkor még erősebb bennem ez az érzés, és egész este wc-re szoktam járni.

Egyfajta kényszerbetegséggé vált nálam a pisilés, és nagyon rossz, szeretnék róla leszokni!

2011. okt. 25. 22:47
 1/10 anonim ***** válasza:
94%
Sajnos nem tudok tanácsot adni, mert én is ezzel a problémával küszködök. Kiskorodba is visszanyúlik? mert nekem akkor kezdődött mikor 1.sős lettem, mert azt mondták otthon hogy minden szünetben menjek el wc-re, nehogy ki kelljen kéredzkednem.:S Na ez ment nyolcadikig, hogy ha nem is kellett akkor is kimentem.mert késztetést éreztem. :S Középiskolában már 2óránként utána 3óránként. Az is nehéz volt. De irigylem azokat akiknek nincs ilyen problémájuk. Akárhova megyek mindig azon izgulok, hogy eltudok e menni wc-re. Ha valakinek van valami ötlete ennek megszüntetésére, én is megköszönném. :(
2011. okt. 25. 23:02
 2/10 anonim ***** válasza:
93%

ez nagyon hülyé_n hangzik, de átérzem. én akkor is elmegyek, ha igazából nem is kell, csak rám jön egy kényszer, hogy kelleni fog, így előre elmegyek, hogy később már ne kelljen. lefekvés előtt , suliban óra előtt, stb. engem nem idegesít, de a környezetemet már kezdi zavarni :D

19L

2011. okt. 25. 23:05
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nincs abban semmi hogy lefekvés előtt wc-re megy valaki. Én is már évek óta csinálom.
2011. okt. 25. 23:23
 4/10 anonim ***** válasza:

nálam is ez van évek óta, egy éjszaka akár ötször is, tehát lényegében többször, mint nap közben.

ne küzdj ellene, volt hogy olyan helyen voltam, hogy már nem akartam kimenni azért a két cseppért, és éjszaka összehugyoztam az ágyat, nem kicsit.

emeletes ágyat, úgy hogy én aludtam fölül, és már nem 10évesen, szóval kínos volt. :)

szerintem valami pszichés cucc, mert a prosztatabetegségekhez még fiatalnak érzem magam.

2011. okt. 25. 23:36
 5/10 A kérdező kommentje:

Hát részben igen, vissza nyúlik a gyerekkoromba.. Sokszor előfordult, hogy úgy keltem kiskoromban, hogy sírtam, nagyon nyűgös voltam. És olyan furcsa érzésem volt. Nem tudom leírni, de szörnyű volt. És akkor szinte nem is tudtam irányítani a cselekedeteimet, olyan mint hogyha nem is én lettem volna. Egy pszichológus mondta, hogy menjek el alvás előtt mindig wc-re és nem fog előfordulni ez. Én nem tudom mi köze a kettőnek egymáshoz, de úgy voltam vele, hogy nagyon szégyelltem magam emiatt, még ha viszonylag kicsi is voltam. Mindig attól féltem, hogy ez előfog fordulni. Úgy hogy részben ezért is.

A másik ok pedig.. Hát egyszerűen nem tudom. Úgy vagyok vele mint ti.

Egyébként bárhová megyünk családdal (kirándulni, stb), az az első kérdésem, hogy van e wc. De komolyan. Most meg fogunk menni osztály kirándulni, ahol több órát fogunk gyalogolni felfelé, és kétlem, hogy lesz wc. Szóval már ettől parázok, de szerintem nem fogok menni a kirándulásra.

2011. okt. 26. 15:18
 6/10 anonim ***** válasza:
Abból, amit leírsz, az jön le, hogy pszichikai. Pszichológus tud segíteni, nem vagy egyedül :)
2011. okt. 26. 21:09
 7/10 A kérdező kommentje:
Van itt olyan aki emiatt pszichológushoz fordult? Én nem igazán merném bevallani valakinek is. És mit mondjak az orvosnak, hogy miért szeretnék pszichológushoz menni?
2011. okt. 26. 21:48
 8/10 anonim ***** válasza:
Tudom regi kerdes.:) De en is ezzel kuzdom!Sajnos nemtudunk mit tenni.MEgkell problni leszokni errol.
2014. máj. 16. 16:58
 9/10 graphite válasza:
Látom régi a kérdés, de hátha még aktuális. Szerencsére ez nagyon könnyen gyógyítható, sportolni kell.
2014. jún. 25. 21:31
 10/10 anonim válasza:
Sajnos ezzel a problémával én is küzdök :( Otthon az éjszaka folyamán legalább egyszer kimegyek, de pl. új helyen kétszer, barátomnál meg négyszer! Szegényt állandóan felébresztem... hiába ügyelek rá, hogy ne menjek ki,már muszáj, mert annyira görcsöl a hasam :( és én se szeretem ezt a pisilési ingert. Régen emlékszem, nem mertem kimenni a vonaton, és Szegedtől egészen Hévízig tartogattam...
2014. szept. 14. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!