Ki lehet bújni a védőoltások alól, gyermekeknél? Ki
hogyan teszi?
Figyelt kérdés
Ezt olvastam! Elhiszem, mert igaz. És nem szeretném a gyerekemet beoltatni, semmivel a továbbiakban. Mit tegyek? [link]
Jogilag a szülő a felelős a gyermekéért és mégsem! Kötelező a védőoltás, ami nem is lett egy emberöltőn keresztül tesztelve, csak pár évig pár ember bevonásával.
A súlyos mellékhatások,mint pl autizmus, halláselvesztés, szellemi fogyatékosság, krupp, asztma, allergia nem lesznek soha lejelentve az oltóanyaggyártóknak...sok a pénz ebben a bizniszben!!!FELHÁBORÍTÓ!
- tuberkulózis = Amióta kötelezően megkapja a gyermek szinte eltűnt ez a fertőző betegség ami az oltások előtt pl:1900 években csak Magyarországon 25%-ra tették a halálozási számát(nép betegségnek is hívták)
Ez a védőoltás az egész világon kötelező..(akárcsak a németeknél,franciáknál,angoloknál)
Azokban az országokban ahol nincs ilyen védőoltás méf ma is halnak meg gyerekek tuberkulózisban..
- Diftéria (torokgyík) halálos fertőzés,és a kötelező oltásnak köszönhetően a fejlett országokban teljesen eltűnt (ez is kötelező a németeknél,angoloknál és a többi országokban)
- kanyarók elleni védő oltás..
A védőoltásnak köszönhetően ma már nem halálos fertőzésnek számít..
Szóval ,hogy te voltál kanyarós vagy mumpszos..a védőoltásnak köszönheted,hogy nem haltál bele..
2011. febr. 1. 15:22
22/44 anonim válasza:
mér nem kaptál védőoltást? szüleidtől örökölted a butaságot? hihi, lehet azért vagy zakkant, mert nem kaptál védőoltást, mondjuk ez akár téged is igazolhatna. ha meg egy teljesen nyilvános fórum felteszel egy kérdést, akkor szokj hozzá, hogy ilyen válaszokat is kapsz.
2011. febr. 1. 15:25
23/44 A kérdező kommentje:
Nyugat-Európa nagy részén ugyanakkor nincsenek ilyen kötelező oltások: Németországban például azokat az alkotmányosan biztosított testi sérthetetlenség megsértésének tekintik. Mindössze három állam - Belgium, Franciaország, Olaszország - ír elő kötelező oltásokat: Belgium egyet, a másik két állam négyet-négyet, de különbözőeket. Ezeken kívül csak ajánlott oltások léteznek, az ajánlások azonban országonként eltérnek: a tüdőbaj elleni BCG-oltás például Európa nagy részén már nem szerepel ezen oltások között. Mindezek hátterében többek között az áll, hogy a WHO, az Egészségügyi Világszervezet, 1968-ban hatalmas méretű kísérletbe kezdett Indiában, hogy megállapítsa a BCG-oltás hatékonyságát. A kísérlet során Madras körzetében, egy kijelölt területen mindenkit, mintegy 360 ezer, egy hónapnál idősebb embert oltottak be a BCG-vakcinával, illetve placebóval. A több éven át folyó vizsgálat eredménye lesújtó volt. Az oltás nem nyújtott védelmet a tüdőbaj ellen - állapítja meg a hivatalos közlemény (Bulletin of the WHO, 57(5):819-827). A tüdőbaj megszűnésének oka tehát nem a védőoltásokban, hanem a jobb életkörülményekben keresendő. Ez azonban a legtöbb fertőző betegségre egyformán igaz.
2011. febr. 1. 15:26
24/44 anonim válasza:
Tuti hogy kaptál kanyaró ellen védőoltást mert kötelező.
Nézd meg az oltási könyvedet.
15 hónaposan adják MMR vakcinát.Ez a kanyaró elleni védőoltásod..
2011. febr. 1. 15:27
25/44 A kérdező kommentje:
Dehát a te gyereked be lesz oltva, mért fertőzné meg az enyém? H1N1 mennyien haltak bele? Hát annyian, mint egy sima mezei influenzába...ezért oltasd be magad nehogy a 10.000.000-ból abban a 56 emberben benne legyél. Igen hibbant vagyok. De akkor mindek irogatsz nekem? Hibbantakkal töltöd a szabadidődet? Orvosokat és gyógyszerészeket, akik belelátnak abba a pénzről szóló háttérmunkába, (amibe a válaszaid alapján te nem) nevezel hibbantnak... ismerőseimet, akik szintén nem oltattak. Orvosokat. Biztos ők is hibbantak. :)
2011. febr. 1. 15:34
26/44 anonim válasza:
családunkban több gyógyszerész van, aki teljesen az ellenkezőjét állítja annak, amit te mondasz, plusz én is gyógyszerészeti, gyógyszergyártási területen dolgozom. szerinted meg az ilyen véleményt képviselők a hibbantak.
2011. febr. 1. 15:37
27/44 A kérdező kommentje:
A cikk írójáról: nem fűződik anyagi juss az oltásellenességhez...annál inkább az oltásokhoz (legutóbbi kiderült oltásbotrány:H1N1,nem is volt rá akkora szüksége az embereknek, csak a betegeknek,akik amúgy is legyengült immunrendszerűek).De minek írnak ide azok, akiket nem értint a téma, azok menjenek csak oltatni, ne ide irogassanak. Higgyék el, amit előírnak nekik a nagy valakik, a mindent tudók.
2011. febr. 1. 15:46
28/44 anonim válasza:
Tényleg gyalázat, hogy olyanok válaszolnak, akik nem értenek veled egyet. Jelentsd fel őket Szalai Pannánál!
2011. febr. 1. 15:51
29/44 anonim válasza:
"Higgyék el, amit előírnak nekik a nagy valakik, a mindent tudók."
Például Antalvali, meg a vakcinációellenes médiahuszárok.
2011. febr. 1. 15:52
30/44 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam senkire sem hogy hibbant, egy elöttem szóló volt! Egyszerűen más véleményen vagyok mint egyesek. De ez nem baj. Van aki akar oltást van aki meg nem akar. Mért kell mindent úgy csinálni, ahogy valaki, de ki is??!! előírta nekünk? Engem meggyőztek az én orvosaim, a gyógyszerészeim, a gyógyszerbeszállító rokonom(mekkora pénz van ebben), és az az anyuka, akinek láttam a tvben az autista 7 éves gyerekét, aki a kullancs elleni védőoltás után lett autista, addig egészséges volt, beszélt...de ez legyen az én és azok gondja, akiket érdekel ez a téma...a többiek írják a csetelgetős , sértegetős szövegjeiket más "érdekesebb" kérdésekhez. ehát nem akarok oltást, de hogyan lehetne...? a cím.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!