A H1N1-nek mik a tünetei?
Majdnem mindenki túléli, ne parázz. Nem marad károsodás sem.
Izomfájdalom, fejfájás, láz, köhögés. De mindez másnak is lehet a tünete, megfázásnak és sima influenzának is.
Baj akkor van, ha nem mész orvoshoz, nem fekszel be az ágyba, és megvárod, míg kialakul a tüdőgyulladás. De még ha ki is alakul, abba sem hal bele mindenki, csak az amúgy is beteg/kövér emberek.
A H1N1-be nagyságrendekkel kevesebben halnak meg, mint normál influenzába, csak azt nem fújják fel.
Ugyanaz,mint a síma influenzánál. Ha érzed,hogy lázas vagy,fáj a torkod,akkor vegyél be egy kalmopirint,ígyál jó forró teát,feküdj le,és izzadj. Ha reggel még mindig rosszul vagy,akkor másnap ne kelj fel,és végy be mág kalmopirint.
Ha nem javulsz,akkor ha tudod,inkább az orvost hívd ki,és ne te menj a zsúfolt rendelőbe. Ott biztosan elkapod a betegektől az influenzát.
Szövődménye csak az elhanyagolt influenzának lehet. Belehalni pedig az egyéb betegségben szenvedők,és gyönge immunrendszerűek szoktak.
A H1N1-et tavaly és az idén is felfújják.
Nekem tavaly előtt (2009) decemberben volt (doki csináltatott torok és orrváladék vizsgálatot egy felméréshez).
Az én tüneteim: szemviszketéssel és fájdalommal kezdődött, szédültem, rossz volt a közérzetem. Csak hőemelkedésem volt, lázam nemigen. A torkom csak az első tünetek megjelenése után kb másnap kezdett fájni, de az nem volt olyan vészes, mint a tüdőfájdalom amibe azt hittem ott halok bele az orvosi rendelőbe mikor elmentem dokihoz. Minden egyes légvételért küzdöttem, nagyon rossz volt.
De kaptam rá gyógyszert és ez a fájdalom kb másnapra enyhült, harmadnapra teljesen megszült.
Az egész betegséget kb 1 hét alatt teljesen és maradéktalanul átvészeltem. Semmilyen szövődmény nem jelentkezett nálam. Nagyon gyorsan kezdődött, de hamar is lett vége.
A dologhoz hozzátartozik, hogy a vizsgálat H1N1-re és sima influenzára is pozitív volt, tehát nem egy szem betegséget írtam le.
Jellemző... A nőgyógyászok manapság csak "két lyukat látnak", és gyógyszereket írogatnak mindenre, vagy hazaküldenek azzal, hogy "várjunk még"... Ahelyett,hogy elküldenének nőgyógyászati endokrinológiára egy hormonrendszeri kivizsgálásra...Szerintem egyáltalán nem normális az, hogy 18 évesen még nem menstruálsz.Senkit nem ismerek aki ilyen idős korában ne menstruált volna már évek óta.Nekem 12 és fél évesen jött meg,a legkésőbbi amiről hallottam 14 volt.Szerintem ne hagyd annyiban, kérj beutalót endokrinológiára.Manapság muszáj valamilyen szinten erőszakosnak lenni az orvosokkal szemben (és kiharcolni, hogy tényleg odafigyeljenek), különben -sajnos- sz*nak a fejünkre... (Tisztelet a kevés kivételnek...)
25/L
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:15
Igen! Pontosan ugyanilyen volt nekem decemberben. Olyan 38fokos láz, fejfájás, ezért lementem a háziorvoshoz, aki megvizsgált megnézte a torkomat, és kérdezte, hogy valamilyen fajta köhögésem van-e(hurutos, száraz) de nekem nem volt.Csodálkozott, hogy ilyen pios torokkal hogyhogy nincs.Csak rá kb.2 napra keztem el köhögni, és akkor kezdett el fájni is. December végén nővéremtől elkaptam ismét valami nyavaját, ami köhögéssel jár, így még jobban felerősödött a tüdőfájdalom, de karácsony volt, rokonoknál voltunk, utána szilveszter, nem tudtam orvoshoz menni, utána meg már nem volt erős a fájdalom. De ha nagy levegőt veszek, vagy felülök, úgy fordulok, még fáj. Ez örökre fájni fog? Vajon a gyógyszer, amit adtak neked nekem is segítene még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!