Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kiveszik a mandulámat, hogyha...

Kiveszik a mandulámat, hogyha én elmegyek és azt mondom hogy szeretném kivetetni? Mandulakő van rajta és nagyon zavar.

Figyelt kérdés

Már régebb óta van ez az egész, rossz a szám íze/leheletem emiatt. 1 hónapja vettem észre hogy tulajdonképpen ez mitől is van, és a mandulámon a résekből kitudok szedni ilyen csomókat.. utánanéztem és rájöttem hogy mandulakő és mások is szenvednek ezzel. Viszont én már nagyon kivagyok tőle, elég sokat kiszedtem már a mandulámból, de még érzem hogy van ott valami, csak nem látom. Olvastam hogy sokszor a piszkálással befelé is nyomódik ez a cucc. Szeretnék megszabadulni ettől a gondtól, mert ez későbbiekben még több rosszt okozhat nekem, pl a térdeim szoktak fájni tőle..

Ha elmegyek dokihoz, lehetséges hogy kiveszik? Már nagyon elkeseredett vagyok, hogy semmit nem tudok vele kezdeni és nem akarok ezzel együttélni :(

2011. jan. 6. 20:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém heges volt, mindig bele ment az étel. A DOKI AZT MONDTA H PISZKÁLJAM KI FOGKEFÉVEL, DE A VÉGE UGYIS AZ LESZ H KI KELL VENNI. Nagyon nagy szenvedés, olyan fájdalmat életemben sosem éreztem, mint ami abban a másfél hétben lezajlott. 3 szem Kataflant lehetett egy nap bevenni én szedtem 5-öt is. Nagyon kemény volt. A nyálam is alig bírtam lenyelni. Én úgy csináltam, h amikor már kezdett enyhén fájni kaptam be a következő adag gyógyszert, nem vártam meg a rettenetes fájdalmat, úgy el lehetett viselni. Első éjjel a kórházban elkapott a nyelési inger, na az nagyon rossz volt,nem volt ott még rendes fájdalom csillapító. Enni is csak úgy tudtam, amikor már hatott a gyógyszer.

22 évesen vették ki nekem. Minél idősebb az ember annál fájdalmasabb, és hosszabb ideig gyógyul meg. Első éjjel a kórházban elkapott a nyelési inger, na az nagyon rossz volt,nem volt ott még rendes fájdalom csillapító.

De ha meggyógyulsz, felszabadulsz, h eltűnt ez a problémád.

2011. jan. 6. 21:57
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

De túl lehet élni:). Én altatásban kértem, a helyi érzéstelenítés kegyetlen azt mondják.

Légy türelmes, és kitartó!!! Fel a fejjel!!! Sok sikert!!!!!

öRÜLNÉK NEKI, HA BESZÁMOLNÁL MI TÖRTÉNT.

mail-em: hehahi20@gmail.com

2011. jan. 6. 22:00
 3/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ:) azért is szeretném, ha kivennék, mert 15 éves vagyok, szóval nem hiszem hogy magától megszűnne ez a probléma, és így talán kevésbé lesz fájdalmas a műtét.

igen, nekem is heges, de szerencsére még nem annyira, viszont egy évben 2-3x is volt már, hogy begyulladt..

csak azt nem tudom, hogy hogy van ez a folyamat? elmegyek, elmondom, hogy mi a problémám, és kiveszik?

vagy az is lehet hogy azt mondják felesleges..? :S

2011. jan. 6. 22:23
 4/11 anonim ***** válasza:
56%

Na picim, elmondom, hogy ez nem úgy van, ahogy te azt gondolod.A Mandulakő egy semmi, egy nulla, ezzel nem veszik ki, a köveket akár a kórházban kiveszik neked, kinyomkodják. Ez nem ok a mandulák kivételére.

Akkor célszerű kivetetni, amikor már 2-3 hetente van tüszös mandula gyulladásod és csak antibiotikummal múlik el, ilyenkor a mandula már önmagát és a szervezetet fertőzi.Ilyenkor ,igen ki kell venni, én is így voltam vele.

És persze mindenki azt mondja, hogy rutinműtét,részben az is..nekem mégis vénás vérzésem volt utána 1 hétel és majdnem elpatkoltam. Plussz olyan fájdalommal jár 1-2 hétig,hogy aztt kívánod bárcsak fölfordulnál, meg 4 óránként eszed a Cataflamot. Szóval gondold meg.

2011. jan. 10. 13:29
 5/11 Béresné Juhász Gabriella ***** válasza:

A mandulát ki lehet vetetni, DE ha más baj nincs vele akkor nem javaslom, mert azért van ott, hogy védjen.

Segíthet a sós vizes, és nagyon jó a tengeri sós öblögetés, a klorofill ttartalmú szerek.

Hallottam már folyékony klorofillről is, ami le is nyelhető, és még a szervezetnek is jó. Mindenképpen sok folyadékot javaslok.

Üdvözlettel: Bejuga

Fontos emellett a megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása is, mely kimossa a lerakódásokat a mandulából.

2011. jan. 10. 17:25
 6/11 A kérdező kommentje:

hát köszi a válaszokat. bár eléggé utálom ezt az egészet :SS

később meg biztos hogy csak rosszabb lesz, hiszen ott vannak azok a mélyedések a mandulán amibe beleragadnak ezek a bacik, törmelékek stb és ezek nem fognak eltűnni..

és ez egy rohadt kellemetlen dolog. senkinek nem kívánom. nemtudom ti tapasztaltátok -e.. :S

2011. jan. 13. 20:56
 7/11 anonim válasza:
Nagyon ismerős a dolog, több mint egy hétig tisztára ideges voltam, hogy mi lesz a mandulámmal, mert jól láthatóan egy jókora mandulakövem keletkezett. Fülpiszkálóval próbáltam lepiszkálni, erre begyulladt a torkom, úgyhogy néhány napig fertőtlenítő tablettát szopogattam, de a mandulakövem megmaradt. Aztán kipróbáltam a LISTERINE szájvizet (a zöld szinűt) és 2 használat után eltűntek a mandulakövek, és mégcsak észre sem vettem, hogy mikor. Nagyon tudom ajánlani :)
2011. ápr. 16. 20:42
 8/11 A kérdező kommentje:
wow, lehet kipróbálom. bár azt olvastam hogy mivel a listerine-ben van alkohol kiszárítja a szájat és könnyebben keletkezik mandulakő.. hát sajna azóta is szenvedek, nem találtam semmi hatásos megoldást:( rágó..
2011. ápr. 20. 21:52
 9/11 anonim ***** válasza:

szeretném kérdezni,azóta megoldódott a gondod ? nekem is ugyanez a bajom, és inkább elmegyek megmüttetni,és próbálom majd birni a fájdalmat,ha meghalok az sem baj,legalább mondhatom , hogy megpróbáltam. iszonyat hogy szólni nem merek, beszélgetni,mert olyan rossz a leheletem ettől..

senkinek sem kivánom :S

2011. szept. 21. 15:58
 10/11 A kérdező kommentje:

Elmentem fül-orr-gégészetre, rápillantott az "orvos" mandulámra, azt mondta ennek semmi baja, ezért nem műtik ki.. Egyébként szerintem magánklinikára érdemesebb elmenni..

Most grapefruit-mag kivonatot használok, de az se szünteti meg teljesen a problémámat.. Már nem tudom mit kéne tegyek hogy megszűnjön..

2011. okt. 16. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!