Egészséges ha este gyümölcsöt eszek?
Figyelt kérdés
pl. mandarin,banán,alma2009. jan. 27. 08:55
1/7 anonim válasza:
Persze, hogy egészséges! Miért ne lenne az? Én 5-6 óra után csak azt szoktam enni.
2/7 anonim válasza:
Én azt hallottam (de lehet,hogy hülyeség), hogy a lefekvés előtt evett gyümölcsöt már nem tudja megemészteni a gyomor rendesen, és ezért (akkor így mondták) "belerohad" a gyomorba. Nálam is előfordult már, hogy pl. narancsot vagy mandarint ettem este, és még nem tapasztaltam hogy valami gyomorbántalmam lenne tőle reggel, de azért leírtam, mert én így hallottam.
3/7 anonim válasza:
Mivel az emésztési folyamat reggel indul be és délelőtt zajlik, ezért javasolják a gyümölcsfogyasztást inkább délelőtt, vagy kora délután. Az este fogyasztott (6 után) ételt már nem emészti meg éjszaka a gyomor, ráadásul a gyümölcs erjedésnek indul.
4/7 Szandy007 válasza:
igen, csak hizlal! FÖLEG A BANÁN a sok cukor tartalma miatt!!
5/7 anonim válasza:
A gyümölcs minden időpontban egészséges és úgy gondolom ha véletlen banánt eszel nem fog adni az elhízásnak!
Ami viszont fontos hogy magyar gyümölcsöt vásárolj és fogyassz méghozzá azéert mer a más országokból származó gyümölcsöket(mandarin narancs citrom szőlő banán)éretlenül szüretelik majd vegyszerekkel kezelik egyrészt érlelik étergazzal valamint különböző rovarirtó szerekkel kezelik hogy más országokba ne hurcoljanak be tájidegen kártevőket, rovarokat!
6/7 anonim válasza:
Jól írta az egyik válaszadó,hogy éjszaka nem működik az emésztés,és mivel a gyümölcs hamar erjed, ezért szabályosan rohad éjszaka a gyomrodban!A legjobb gyümölcsöt reggelizni éhgyomorra!
7/7 anonim válasza:
Éjszakára inkább kefírt és tejterméket ajánlott nekem az orvos, és a gyümit délelőtt. nekem savas volt a szervezetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!