Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Napi 1-2szeri híg széklet,...

Napi 1-2szeri híg széklet, olykor hasgörcs. Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
Egyelőre nem keresném fel a háziorvost, mivel nem hasmenésről van szó. Szerda óta napi 1-2szer látogatok a mellékhelységre nagy dolog végett, ami viszont állagra olyan, mint a pisi. Étvágyam sem nagyon van és a hasam állandóan morog. Ez nem fájó, csak mint mikor korog az ember hasa, olyan hangja van. Olykor be-be görcsöl, de az a szelelés előjele (úgy figyeltem meg). Most széntablettát oldok fel és a Bolus astringensből szedek 3-at naponta. Várható ettől javulás? Az orvos felírna valami más gyógyszert?
2010. dec. 26. 15:57
 1/9 anonim ***** válasza:
Diétázol ugye?Mert hiáa szedsz bármit, ha közben terheled a gyomrod.
2010. dec. 26. 16:03
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, ma kezdtem el. Az a helyzet, hogy külföldön voltam, pénteken utaztam haza. Ugye szerdán kezdődött az egész, már akkor is kevesebbet ettem és elkezdtem szedni 2esével a Bolust. Aztán hazaérve úgy gondoltam, hogy eleve csak a más környezettől/más ételektől volt az egész és itthon úgyis rendbe jövök. Szóval elhagytam a gyógyszert és eszegettem is normálisan, csak kevesebbet. De tegnap és ma is ugyanúgy történtek a dolgok, úgyhogy ma már nem ettem semmit 1 kis pirítóson kívül, és megittam a széntablettát és bevettem egy Bolust. Ezt így kívánom folytatni holnap is. Vajon ettől helyre jövök? Hány nap kell hozzá?
2010. dec. 26. 16:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Széntabletta tilos. Ez tüneti kezelés, nem gyógyszer. Aminek ki kell jönni, az jöjjön ki, mert ha nem, bent okoz nagyobb gondot. Mivel szerda óta tart és ma vasárnap van, ez holnap orvost igényel mindenképpen.
2010. dec. 26. 16:15
 4/9 anonim ***** válasza:
NEM tilos a széntabletta, és NEM tüneti kezelés. A mérgező anyagokat köti meg a belekben, nem pedig székletfogó (esetleg kis mértékben). Az Imodium, Lopedium, Reasec és társai a tilos. Szedd nyugodtan a szenet VAGY a Bolust (úgy tudom, egyszerre nem tanácsos őket), mindkettő a mérgező anyagokat köti meg.
2010. dec. 26. 16:22
 5/9 A kérdező kommentje:
Nem sima széntabletta, ezt még orvos írta fel édesanyámnak amikor szintén görcsölős hasmenése volt. Ez méregtelenítő meg minden kutya füle. Carbo activatus a neve, nézz utána mit tud. Szóval ez tényleg gyógyszer, nem hasfogó.
2010. dec. 26. 16:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Pont ilyen van nálunk is itthon. De amúgy az teljesen sima széntabletta (Carbo activatus = aktív szén), és vény nélkül lehet minden patikában kapni a Cralex-el együtt, ami ugyanaz, csak kapszula formában. Az orvosi szén tulajdonsága a méreganyagok megkötése, csak sokan azt hiszik, hogy csak hasfogó.:)
2010. dec. 26. 16:27
 7/9 anonim ***** válasza:
A Carbo Activatus aktív szén ami adszorbeálja a baktériumok egy részét de a szaporodásukat nem akadályozza meg! Csak tüneti kezelés de ha összeszedtél egy vírusos fertőzést azt nem gyógyítja meg!Vannak már specifikus direkt emésztőrendszeri gyógyszerek. A széntabblettát felesleges feloldani mert ha vízet sokat szív a hatása csökken.Le kell a gyomorba küldeni egy korttyal ott úgyis szétesik.
2010. dec. 26. 16:32
 8/9 anonim ***** válasza:
probiotikum?
2010. dec. 30. 22:15
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, már megoldódott a probléma. Az első széntabi után elmúlt a gyomor/bélbántalmam és nem is volt azóta híg székletem. Szóval ajánlom mindenkinek hasonló helyzetben!
2010. dec. 31. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!