Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Inhalálás tüdőgyulladás ellen?

Sergio Sergio kérdése:

Inhalálás tüdőgyulladás ellen?

Figyelt kérdés

Sajnos tavaly az utolsó 2 hetet itthon feküdtem tüdőgyulladással, most pedig hogy visszamentem dolgozni úgy hogy ki se jöttem belőle 100% munkatársam eljött betegen és visszaestem

Vettem kamillát inhalálni de nem tudom mennyire lenne segítség

ma 10:02
 1/6 Kései Sirató ***** válasza:
A tüdőgyulladás kezelésére nem elegendő a kamillás inhalálás, injekcióra lenne szükséged és fekvésre.
ma 10:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Orvos látott? Röntgen igazolta a tüdőgyulladást? Antibitoikumot kaptál? Készült ellenőrző röntgen, miután "meggyógyultál'?

Én decemberben voltam beteh, nem készült egy röntgen sem, csak az orvos hallgatózás alapján rámondta, hogy tüdőgyuszi. 10 napig szedtem rá antibiot.

Most egy másik vizsgálat miatt volt tüdőröntgenem is, kiderült, hogy nem is volt tüdőgyulladásom, tök tiszta a tüdőm, pedig a gyulladás nyoma még ilyenkor látszana a felvételen.

Szóval ezeket tisztázni kellene nálad is. Ha tényleg az, önmagában a kamilla nem fogja megoldani, antibio kell rá. Az inhalálás arra jó, hogy oldja a váladékot és könnyebben köhögd fel, de attól még a kórokozó ott marad és termeli tovább a nyákot. Szóval ez csak támogató kúra, és akkor is inkább Salvus vizes inhalálás, az nekem 1 hét száraz köhögés után végre segített felköhögni a cuccot.

ma 12:36
 3/6 anonim ***** válasza:
Ja és igen: valódi tüdőgyulladással nem szabad visszamenni dolgozni, amíg nem vagy 100%-osan gyógyult. Muszáj kipihenni, mert ez a betegség nem játék, még ma is bele lehet halni, és nem csak az idősebbeknek és/vagy legyengült immunrendszerűeknek.
ma 12:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Tegnap is beteg voltam már és dolgoztam de sokat nem értem...

Voltam decemberben orvosnál de csak annyit mondott hogy zajt hall szedjek antibiotikumot és acc-t, de hiába szedtem az antibiotikumtól ment a hasam az acc-től pedig rókáztam...

Tegnap óta fáj a hátam és a mellkasom, ráz a hideg, köhögök meg ha lehajolok alg kapok levegőt

ma 12:50
 5/6 anonim ***** válasza:
Akkor vissza a dokihoz, és járj ki nála egy tüdőröntgent. És tartsd be az utasításait, pihend ki teljesen.
ma 12:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Végigszedted amúgy az antibiotikumot? Szedtél mellé probiotikumot is, hogy ne menjen a hasad?

ACC helyett Ambroxol? Hátha azt nem hányod ki.

ma 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!