Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Hogy lehet egy nagyon gyenge...

Hogy lehet egy nagyon gyenge immunrendszert megerősíteni?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 3 évben gyakrabban voltam beteg és több ideig, mint azelőtt, ebben az évben pedig nagyjából a felét töltöttem betegen. Egyikből a másikba lépek, ritka, amikor abszolút semmi bajom.

Amit okolok, hogy eddig nem szedtem vitamint, nem figyeltem a folyadék fogyasztásra, nem sportoltam és sokszor ettem gyorskaját vagy cukrosat. Lassan megy csak a változtatás, nekem ez valahogy rohadt nehéz.

Mit tudnék még tenni az immunrendszerem erősítése érdekében?

dec. 30. 10:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj vissza dolgozni vagy az iskolába a teljes gyógyulásig. Ha még az előzőt se heverted ki, könnyebben elkapsz egy másik fertőzést.

Sűrűn mossál kezet. Ezzel nem tudom, hogy voltál eddig, de valahova megérkezéskor, étkezés előtt, WC után, koszos tárgyak fogdosása után alap. Tömegközlekedésen kesztyű (amikor az időjárás hideg). Távolságtartás. Elég alvás, vegyes táplálkozás, multivitamin. Séta a szabadban legalább fél óra vagy több. Lelki kiegyensúlyozottság, pozitív kapcsolatok.

dec. 30. 11:08
 2/5 anonim ***** válasza:
50%
Az egész életviteled gondolkodásmódodat célszerű megváltoztatni, mert lehet, hiába hódoltál egyes élvezeteknek, ebből a szempontból kifejezetten visszás volt az életviteled.
dec. 30. 11:22
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Szedj multivitamint, igyál sokat, étkezz egészségesen. Leírtad a választ magad is.

Fermentált ételek, rostok, zöldség-gyümölcs, húsleves.

Mozgás napi szinten (akár csak egy fél órás séta), elegendő alvás.

dec. 30. 13:06
 4/5 anonim ***** válasza:
69%

Semmit. Az immunrendszer nagyjából adott. Olyan amilyet nyertél a genetikai lottón.

Nem lehet erősíteni. Nem is lenne jó ötlet mert autoimmum betegséget és allergiát okoz a túl erős immunrendszer.

Vitaminhiányod ne legyen, de a többlet vitaminbevitel nem véd meg! Kerüld a stresszt és a beteg embereket. Aludj eleget minden nap. Mást nem tudsz tenni.

dec. 30. 16:50
 5/5 anonim ***** válasza:
53%

Elég sok embert ismetek aki gyorskajákon él és meg sem mozdul sőt dohányzik és iszik is. Nem figyel semmire mégsem beteg soha. És az ellenkezőjét is. Nem ezen múlik.

Ne hibáztasd magad. Most mindenféle járvány van könnyű elkapni.

Vegyél maszkot ha tömegbe mész figyelj a kezfertőtlenitésre de ez is csak csökkenti az esélyeket.

Az immunrendszert nem lehet erősíteni. Nem akkor jó ha erős hanem akkor ha egyensúlyban van.

dec. 30. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!