Lenne értelme az emberek immunrendszerét ingyenes vitaminokkal "megerősíteni" ?
Több tanulmány is kimutatta, hogy példuál a D vitamin jelentősen növeli a koronavírussal szembeni ellenállóképességet.
Arra gondoltam, hogy az állam oszthatna a népnek ingyen vitaminokat ezzel is csökkentve a súlyos lefolyású esetek számát, így a kórházak kevésbé lennének leterhelve.
Nem lenne olcsóbb "feltuningolni" a nép immunrendszerét a mostani járványkezelési móddal szemben?
Hát ez igaz lehet bármilyen gyógyszerre, amit a háziorvos felír. Gyógyszertárban szájbarágósan elmondják az adagolást. Szerintem ennyire nem hülyék az emberek. A nagytöbbség megértené.
Bennem az is felmerült, hogy a szegényebb rétegek inkább eladnák az ingyen vitaminokat ahelyett, hogy bevennék.
Én már annak is nagyon örülnék, ha legalább TB alapon megnéznék a D-vitamin szintemet évente egyszer. A háziorvos azt mondta, ő nem írhatja rá a vérvétel kérő lapra, csak szakorvos. De csak ezért nem fogok elmenni szakrendelésre, talán nem is lehetne, mert nincs semmi konkrét bajom. Így fogalmam sincs, megfelelő-e a dózis, amit szedek. Szomorú, hogy meg kell várni, amíg az ember tényleg beteg lesz, hogy ilyen egyszerű vizsgálatokat elvégezzenek rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!