Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Van okunk félni érdemes az...

Van okunk félni érdemes az oltást beadatni?

Figyelt kérdés
[link]
dec. 9. 08:06
 1/8 anonim ***** válasza:
40%
Még a legnagyobb covid hullámok közepén is csak keveseknek volt érdemes beadatni. Egészséges értelmes ember meg nem oltatja be magát. (Nem vagyok oltásellenes vagy konteós, csak kockázatelemző)
dec. 9. 08:16
 2/8 A kérdező kommentje:
1. Miért? Véd az oltás a vírus ellen
dec. 9. 08:17
 3/8 anonim ***** válasza:
38%

Nem, nem véd. Ugyanúgy el tudod kapni, csak némi esély van rá hogy gyengébb tünetek lesznek, könnyebben átvészeled, de pl terjeszteni is ugyanúgy tudod.

Egészséges ember azért nem oltatja be magát akinek nincs semmilyen súlyos betegsége, légzőszervi gondja, immunproblémái stb, mivel úgy átvészeli a vírust mint egy megfázást. Én 2x voltam covidos, egyszer utólag tudtam meg tesztből, egyszer meg pár napig nem éreztem ízeket és ennyi, semmi más tünet nem volt.

Az a baj a covid oltóanyagokkal hogy nem volt idő tesztelni őket rendesen, ezért szörnyen károsak is. Nézz utána pl a pfizer károsultak fb csoportnak. Ismerősi körben is rengeteg embernek alakult ki komoly betegsége az oltás után, magas vérnyomás, gyengeség, rohamok, remegés, trombózis, gyulladások pl szívizomgyulladás ami halálos is lehet és még sorolhatnám.

Ha veszélyeztetett vagy pl tüdőbetegként, inkább oltass mert egy vérrögöt vagy magas vérnyomást könnyebb kezelni mint a vírus okozta halált. Ha viszont nincs alapbetegséged (ami kb covid nélkül is halálos) és úgy átmegy rajtad mint egy nátha vagy tünetmentesen, jó hülye vagy ha súlyos mellékhatásokat kockáztatsz.

(És amiket írtam csak az ismerősi körben tapasztalt rövidtávú mellékhatások, amiket orvosok is igazoltak, a hosszútávú hatások nem ismertek még)

Mellesleg az a vicc hogy bár ezek a mellékhatások ismertek, pl hogy a Pfizer a kamaszfiúknak szívizomgyulladást, az Astra pedig vérrögöt okoz, az öcsém Pfizert, a véralvadási zavaros anyám meg Astrát kapott, ennyire sz@rtak rá.

dec. 9. 08:34
 4/8 anonim ***** válasza:
35%

Az összes oltott ismerősöm ugyanúgy elkapta a covidot és fertőzött is. Szóval nem értem mi értelme van. Ráadásul nem egy utána kapott agyvérzést, trombózist. Némelyik meg is halt. Az oltásig semmi baja nem volt. Leszarom ki pontoz vagy szól le, akkor is ez az igazság.

Egyébként én oltatlanként is négyszer annyi ellenanyagot termeltem, mint az oltott ismerőseim. Lemértük teszten. A legdurvább variánson estem át, azóta a többi csak egy nátha.

dec. 9. 08:59
 5/8 anonim ***** válasza:
46%
Ne oltasd be magad,az #1-3 nak igaza van. Akkor megvolt az agymosás,a legtöbben beoltatták magukat,de sokan rájöttünk,hogy hiba volt.
dec. 9. 09:06
 6/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
68%
Az az értelme, hogy a fertőződés kezdeti szakaszán már tud a szervezeted ellene védekezni. Elkapható ugyanúgy, csak a tünetek enyhébbek és gyorsabb lefolyásúak lesznek. Jelenleg azt mondják azoknak érdemes beadatni, akiknek vannak krónikus betegségei, illetve 60 év felettiek.
dec. 9. 09:06
 7/8 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan azok az ajánlások az oltáshoz, mint az influenzánál. Krónikus betegek, idősek.

Persze nem tilos másnak is beadatni magának.

Ma már a covid asz influenzával van egy szinten. Influenzának is lehetnek szövődményei, a covidnak is.

dec. 9. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:
69%
Nagyon félre vannak értelmezve az oltások ahogy a hozzászólások is mutatják. Nem arról van szó, hogy oltás után 100% immunis leszel, hanem "csak" felkészíti a szervezetet a kórokozóra, így amikor élesben jön a betegség, sokkal könnyebben átvészeled. Aki be van oltva esetleg 1-2 napot gyengélkedik, az oltatlanok meg 2 hétig döglődnek és közben még 30 embert megfertőznek.
dec. 9. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!