Naponta 3800 Ne D-vitamin?
Figyelt kérdés
Most tűnt fel hogy a Kalciumos vitaminomban van plusz 400Ne D-vitamin is, viszont mellette szedek pluszban 3000 Ne sima D3-vitamint is.
25 eves lany vagyok, kb 55 kg. Lehet tulzasba vinniv
tegnap 18:31
1/4 anonim válasza:
Alapból napi hatezret szedek.
De van olyan is, hogy receptre felírnak harmincezrest.
Igazából egy laborvizsgálattal lehet megnézetni a vitamin szinteket.
Akkor kiderül kb mennyire van szükség.
2/4 Ypszilon1980 válasza:
Kérdésben nincs ott, hogy mire szeded, kórosan alacsony volt egy labor szerint vagy csak úgy. Egyébként nem sok, nem lesz semmi bajod tőle. Nekem anno mikor alacsony volt, az orvos azt mondta, hogy szedjek 4000-eset.
3/4 A kérdező kommentje:
Semmi bajom nincsen szerencsére, csak elkezdtem szedni, utána néztem, hogy az egyik legfontosabb vitamin
tegnap 19:37
4/4 anonim válasza:
Azon a 800NE-n már nem fog múlni semmi sem. Viszont ha félsz akkor kérj nagylabort vizelet mintával és egy D vitamint a házidokitól. A d vitamin a kálcium felszívódásba tud bekeverni, ami a vesédnek okozhat problémát. Hozzátenném, hogy (bár hiányos vagyok) én napi 10 ezret szedek és semmi baja nincs a vesémnek. Szóval ha alapból nincs baja a vesédnek, iszol eleget, akkor nem kellene, hogy bármi baj legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!