Miért nem javasolnak a Béres 500mg-os C-vitaminból 1000mg-nál többet naponta?
Bajod nemigen lesz tőle, viszont érdemes tudni, hogy kb napi 200 mg-nál kezd telítésbe menni a vérszérum C-vitamin szintje, napi 400 mg-nál már gyakorlatilag telítésben van, tehát nagyon lassan növekszik és napi 1000 mg felett már egyáltalán semmilyen növekedés nincs. Ez ugye konkrétan mérhető és meg is mérték, ez nem valami elméleti okoskodás. Ezért ennél a napi 1000-nél, de inkább napi 400 mg-nál nem ajánlott többet fogyasztani, mert egyszerűen csak kiürül a felesleg.
Erre mondják azt többen, hogy OK, de ez egészséges embernél van, különféle kóros állapotokban sokkal több (akár 10-100x) napi bevitelre se megy telítésbe. Én ennek az igazságtartalmát nem tudom megítélni, de lehet, hogy tényleg így van, ez esetben nyilván van értelme többet fogyasztani.
Egy biztos, időben célszerű elosztani a napi adagot, mert értelemszerűen kevesebb ürül ki, ha hagy az ember időt a felszívódásra. Ez pláne igaz lehet a nagy mennyiségekre, szóval a napi 3000 mg-ot én úgy enném, hogy a 6 db 500 mg-ost beosztanám egyenlő időközökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!