Mikortól lehet influenza / megfázás esetén antibiotikumot szedni?
Jelenleg nagyon csúnyán köhögök?
Ideje lenne szedni antibiotikumot.
Mivel Angliában élek így feleslegesnek tartom orvos véleményét kérni mert egy ideje már ugyanazt mondják, hogy ezek mind vírusos fertőzések tehát nem szabad antibiotikumot szedni rájuk.
Persze gyerek koromban az antibiotikum 3 nap alatt elmulasztotta a köhögésem, nélküle meg 2 hetet szenvedek. Ezek az orvosok nem bánják ha szenvedsz és ha megtépázódik az immun rendszered. Meg bakteriális felülfertőződésről sem hallottak.
Amikor az orvos felírja.
Akkor indokolt, ha felülfertőződés van. Vagy ha nagy az esélye, hogy az lesz. Pl. van olyan influenza járvány, amikor látják a háziorvosok, hogy 10-ből 9 beteg visszamegy, mert nem múlik el nekik gyógyszer nélkül.
Ha nem vagy rosszul, nincs magas lázad, és pár nap alatt javul, akkor nem.
Sajnos nagyon sok végleges orvos van. Van, aki felült erre az antibiotikum ellenes divatra és akkor sem írja fel, ha szükséges. Van, aki meg nem is igazán foglalkozik vele, hogy mi a bajod, hanem azonnal írja a gyógyszert.
4
Ez így van, de az orvosoknak meg van tiltva, hogy antibiotikumot írjanak fel, hacsak nem szenvedsz már 4-5 hete tüdőgyulladásban.
Mert antibiotikum rezisztencia alakul ki, ezért 1 hét helyett most 6 hetet kell kínlódnod. Ez az új protokoll.
6
De hát ha én azt látom, hogy de igenis hat akkor miért ne szedném?
2
Napig szedtem, meg is vagyok gyógyulva..
Bárcsak Magyarországon is visszatérnenk erre. Még a 2000-res evekig itt sem írtak fel. Egy megfázás influenza gyógyulási ideje egy-két hét.Ez ezzel jár.
Aki ezekben a 2-3 napos gyógyulasokban hisz, az egyre többször fogja látogatni az orvost...
Majd emlékezz erre akkor, ha pár hónap múlva megint beteg leszel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!