Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Levette a nővér a kesztyűjét...

Levette a nővér a kesztyűjét a vérvételhez, hogy jobban ki tudja tapintani a vénámat. Elkaphattam valamit?

Figyelt kérdés
Azt nem láttam, a tűhöz hozzáért-e a kezével, amikor megmérdeztem, rendben van ez így, azt mondta persze, minden steril. Lefertőtlenítette előtte a szúrás helyét.
nov. 7. 07:44
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

EÜ dolgozóként nem tartom elegánsnak :D

de anno én is gyakran csináltam ezt, amikor kevésbé voltam még ügyes.

Mondjuk a beszúrás konkrét helyét sosem tapiztam össze, csak fölötte + a kezem is lefújtam előtte.

Én abszolút megértem, hogy idegesít. Az egyik kollégám egyszer, miután összetapicskolt két beteget, kézfertőtlenítés nélkül vett tőlem vért úgy, hogy a beszúrás helyét is jól összefogdosta előtte. Nyilván nem lett semmi bajom, de na...

nov. 7. 22:42
 12/12 anonim ***** válasza:

Én egészségtudományi karon vagyok végzős hallgató. Pár éve az egyetemen az egyik professzor immunológia előadáson azt mondta "a vénába bele is lehet sz@rn!" szóval nyugi, ennyitől nem lesz semmi bajod.

Röviden az a magyarázat, és azért mondta ezt a prof mert azok az immunsejtek(minimum 40 féle van mindnek más a feladata) amik egy kórokozó szervezetbe jutáskor észlelik, azonosítják, körbeveszik, ártalmatlanítják, felfalják, megemésztik stb a vérben vannak jelen a legnagyobb számban, igy a tűszúrással véráramba került kórokozó itt találkozik leghamarabb az immunrendszereddel, tehár ha a buszon egy éles szélű széktámla megkarcolja a bőröd, vagy egy falágnak mész és felhorzsolja a szemgolyód szélét nagyságrendekkel nagyobb egy fertőzés veszélye mint az általad felvetett szituációban. Remélem érthetően fogalmaztam.

nov. 15. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!