Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mitől van az, hogy 4 év alatt...

Mitől van az, hogy 4 év alatt egyszer sem lettünk Covodosak oltatlanul?

Figyelt kérdés
Édesanyám sincs oltva és én sem. Egyszer sem voltunk Covidosak. Pár napja azt hittem azok vagyunk, emiatt csináltam egy tetsztet magunknak. Negatív. Nem provokáció, de több oltott ismerősünk az oltások után minimum 3-szor voltak igazoltan Covidosak. Hogy lehet hogy a többször oltottak gyakrabban Covidosak, mint az oltatlanok? (Mivel már több év eltelt, azt hiszem már nyiltan lehessen beszélni ilyenekről is.)
okt. 22. 12:45
1 2
 11/20 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
3x vagyok oltva, betegekkel dolgozom, volt, hogy covid részlegen elszakadt a ruhám, stb., a kollégáim mind voltak covidosak, ilyenkor mindenkinek akik velük dolgoztak kellett PCR teszt, nekem mindig negatív volt, pedig volt jó pár. Ők oltottak voltak. De ugye azt mindenki tudja, hogy az oltás nem véd meg a fetőzéstől, csak ha elkapod, akkor a tünetek enyhébbek lesznek, nem lesz szövődménye.
okt. 22. 14:25
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
#10 Munkahelyemen heti 2x teszteltek minket, ha covidos lettem volna kimutatta volna a teszt.
okt. 22. 14:32
 13/20 A kérdező kommentje:
12 igen de te oltva is vagy, elvileg az védelem. De mi van az oltatlanokkal akik egyszer sem voltak covidosak?
okt. 22. 14:36
 14/20 anonim ***** válasza:
75%

Kezd kicsit provokáció szaga lenni a beszélgetésnek...

A tünetmentes hordozók függetlenül attól, hogy oltottak vagy sem, hogy covidról vagy más fertőző betegségről beszélünk, mindig rizikófaktort jelentenek a betegségek terjedésében.

okt. 22. 14:40
 15/20 anonim ***** válasza:
60%
#14: nem kezd, alapból erről szólt ez a kérdés...
okt. 22. 15:35
 16/20 A kérdező kommentje:
Hiába mondom
okt. 22. 17:15
 17/20 A kérdező kommentje:
Hiába mondom nem provokáció! Az viszont félelmetes hogy ennyi év után is TABU ez a téma, pedig azóta kutatás lezajlott.
okt. 22. 17:16
 18/20 anonim ***** válasza:
75%
Az oltásnak semmi köze ahhoz, hogy elkapod-e. Ezt kb még mindig minden 2.oltásellenes összeesküvés elmélet hívőnek el kell magyarázni még 2024-ben is. Ennyire vannak tisztában az egész témával, tehát még az alapokkal sem.
okt. 22. 19:47
 19/20 A kérdező kommentje:
Ok...
okt. 22. 20:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudom, az oltás célja az, hogy létrejöjjenek olyan immunrendszeri memória B sejtek, amelyek direkt az adott vírusra vannak szabva, és meggyorsítják az immunreakciót, így a vírus kevésbé tud elszaporodni, elvileg kisebb kárt okoz (ahhoz képest, mint okozna).

Ha ugyanis nincs, akkor előbb egy általános/univerzális B sejt aktiválódik és hatására lesz némi antitest plusz memória B sejt, ez viszont 4-7 napot is igénybe vesz, míg ha már van memória B-sejt a vírusra szabva, akkor az 3-5 nap alatt már eléri az antitest termelési maximumot, ami mennyiségben is több mint százszorosa a sima B sejteshez képest.

Az gond, hogy a vírusnak egy szakasza csak az, ami alapján az immunrendszer felismeri, de ha ez megváltozik az gyakorlatilag új vírusnak tűnik számára

okt. 24. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!