Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Penicillinérzékenység?

Penicillinérzékenység?

Figyelt kérdés

Ma voltam orvosnál felsőlégúti panaszokkal, amire kaptam penicilint. Most vettem érszre, hogy vörös kiütések jelentek meg rajtam, mindenhol a testemen. Azt gyanítom, hogy ezt a penicillin tartalmú gyógyszer okozhatta. Eddig nem voltam érzékeny rá. Ma 2000 mg-ot vettem be az utolsó 1000 mg-ot kb 2 órája.

Be menjek most az ügyeletre vele, vagy reggelig már nem lesz nagyobb problémám?

A válaszotokat előre is köszönöm...

2010. nov. 2. 23:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem hívd fel az ügyeletet és kérdezd meg!
2010. nov. 3. 00:52
 2/3 anonim ***** válasza:
De lehet az, nekem salycil allergiánál jön ez elő. Először a vese tájékán a derékon indul és iszonyatos viszketésroham közepette terjed a láb felé, majd ha eléri a talpat elindul vissza. Ne vakard, mert így is nekem 5 hónap, mire elhalványul teljesen. Addig viszketsz,míg ki nem ürül a szervezetből.Be kell menned az ügyeletre, bár, ha már bevetted, akkor mindegy. CSak így ha a peniccilinre vagy érzékeny, nem hat, hiszen a szervezeted nem tudja felismerni ezt a molekulát, ezért reagál rá allergiával és löki ki.
2010. nov. 3. 09:49
 3/3 A kérdező kommentje:
Gyorsan bevettem dupla adag vitamin PAK-ot, amiben van Ca is rendesen, és magnézium is, és reggelre teljesen elmúlt minden. Persze több penicillint nem vettem be...
2010. nov. 3. 13:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!