Akik szerint a maszk "semmit nem ér", vajon miért viselték, viselik orvosok, fogorvosok évtizedek óta, amikor ellátnak valakit?
#5-ös,#6-os vagyok. Szóval nem értem #7-est, a cikkben alul van két ábra és ott alatta, hogy melyik maszk milyen irányban hogy CSÖKKENTI a számát az átjutó cseppeknek.
Tehát a helyes értelmezés szerintem az, ha pl: sebészeti maszkot viselsz és a másik egyén is, akkor ő fele annyit juttat ki a cseppekből és ezekből csak a negyede jut át a maszkon, azaz a cseppek 1/8-a jut át. FFP2 esetén viszont jóval kevesebb.
Szerintem abszolút nem mindegy, hogy mennyi vírus jut át adott idő alatt egy maszkon.
Szerintem hasznos volt.
Most is rátenném pár ember "arcoskájára"
Megy.. köhög tele szájjal mindenfelé..
Felnőtt ...( Még arra sincs esze hogy valamit tegyen a szája elé)
Ha lenne a kis " arcoskáján" maszk, akkor az
visszatartaná a nyálcseppeket a benne lévő vírusokkal baktériumokkal együtt.
Az orvosoknak nagyon kell..egyrészt sok beteggel találkoznak
másrészt gondoljunk bele hogy mi lenne ha ahol nyitott seb van
ott elkezdenek köhögni..
Mi a munkahelyen a vírus idején több maszkot használtunk, cseréltük.
Persze aki a legnagyobb hanggal volt hogy milyen hülyeség
az egész.. meg kitalált.. meg őt ne kényszerítsék ilyenekre- ő lett először nagy beteg.. majdnem meghalt..
4, állítólag pontosan azért csináltak olyan lépéseket, hogy tovább tartson, mert ez volt a cél (flattening the curve), a cél az volt, hogy LASSABBAN terjedjen, mert az egészségügy különben nem bírta volna a terhet.
Ugye az egészségügyben is van olyan, hogy teljesítmény, hogy mennyit tudnak tenni egységnyi idő alatt, mint ahogyan a fizikában ahol ugye a teljesítmény az egységnyi idő alatt végzett munka.
Ma most is rövidebb idő alatt lett volna ugyanannyi beteg, azzal nem bírtak volna sehogyan sem, a cél tehát pontosan az volt, hogy ne tartson túl rövid ideig, így az egészségügy nem terhelődik annyira túl.
(Az "ebben az országban" szöveg mellőzését ha kéehetném, mert ez az egész téma nem igazán országspecifikus)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!