Nagyszüleim bolhásak, mit tegyek??
Költözés közben vagyok tőlük, de még vannak náluk cuccaim. Eközben bolhásak lettek olyan szinten, hogy látogatni voltam náluk, és egy ölelés után vagy 30 bolhát leszedtem magamról. Amióta kiengedik a szobamacskájukat a többi kinti (nem valami jol gondozott) állat közé, és a saját higiéniájuk se valami jo.
Mit tudok kezdeni ezzel a helyzettel? Egyszerűen nem tudom.. Másrészt félek hogy belemennek az ottmaradt ruháimba pl. Hogyan lehet ellenük védekezni?
Az van, hogy a bolhákat rettentő nehéz kiírtani.
Én azt tanácsolom neked, hogy kérd meg őket, hogy a ruháidat tegyék bele eg kukás zsákba, azt jól kössék össze és ne bonts ki 2 hónapig. Azalatt megdöglenek remélhetőleg...
A cuccaidat hozd el, de tedd karanténba valahova. Pince, padlás, garázs, akármi. Jó szorosan bezsákolva. Legalább 4 hónapra! Aztán 90 fokon mosás.
A megnyugtató az, hogy van külön macska és ember bolha, egyik faj nem különösen kedveli a másik gazdatestet, ha csíp is, max egyszer, aztán ott hagy, mert a véred nem megfelelő hosszú távon.
Tessék, itt egy okító videó egy állatorvostól:
Köszönöm a válaszokat! Az a baj szerintem ők magukon nemigazán veszik észre, ha meg szólok miatta, megsértődnek.
Még egy kérdés: van egy görög teknősöm ott, az remélem nincs veszélyben.
A cuccaim tetőtérben vannak ugyhogy remélem szerencsém lesz és nem lesznek tele...
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!