C-vitaminból mennyi az ajánlott mg egy napra? Amit vettem az 1000 mg és 30 db tabletta.
Figyelt kérdés
Azért vettem, mert októberben szokott kijönni egy 2 hetes influenza szerű betegség, és gondoltam megelőzöm ezzel, ha pedig mégse teljesen sikerül megelőzni, akkor enyíteni, hogy ne legyen olyan durva. Általában minden évben ez van egyetlen egyszer, de még nem vettem korábban semmit a megelőzésre. Ilyen esetben kell az 1000 mg, vagy elég az 500 is?2023. szept. 19. 12:01
11/12 Senior Séf válasza:
Amit írsz,kedves 10-es, 50 évvel ezelőtt volt elfogadott álláspont. Ennyi ugyanis az a mennyiség, amitől az ember még éppen megússza a skorbutot. Csak amikor már a csapból is ez folyt, a gyógyszeripar akkor volt hajlandó emelni az ajánlott adagot 100;200,urambocsá' 500mg-ra. Ezzel szemben Szent Györgyi Albert, a C vitamin feltalálója és atyja 8g-ot (8000mg !!!) szedett naponta, és véleménye szerint a C vitamint a cukor és a só mellett kéne árulni kilós kiszerelésben.
12/12 anonim válasza:
11. Nem véletlenül kapott Nobel-díjat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!