Multivitamint vegyek vagy külön abcd-t?
Én sokkal jobban szeretem a gyógynövény kivonatokat, tablettákat.
Például a gránátalma koncentrátumot százszor jobbnak, mintha napi szinten szednél multivitamint.
Meg az illóolajokat is jobbnak tartom ... pláne, ha stresszesek vagyunk.
Szerintem azért nem a legjobb a multivitamin, mert hiába van benne sok minden mégse hasznosul megfelelően, meg sokszor kevés.
Pl hiába van benne B12 ha az ugyancsak benne lévő C gátolja a felszívódását. Vagy hiába van benne vas, ha a benne lévő Mg gátolja a felszívódását. Tehát vannak vitaminok amiket 1-2 óra eltéréssel szabad csak bevenni. A D vitamin adag ami benne van az semmi szinte, és fontos lenne K2 vitamint is szedni mellé ami egyik multivitaminban sincs benne. Egy idősebb ember akinek a szervezete már nehezebben veszi fel a vitaminokat szerintem az szedje külön a D vitamint. Nem írtad hogy idős lennél , de ahogy öregszik úgy lassul a felszívódás is, a magnéziumé is.
Egyes gyógyszerek is gátolják bizonyos vitaminok felszívódását, a cukor és a gyomorsav gyogyszer a B12-ét. Ez benne van a gyogyszertályékoztatóban is. Ezért érdemes külön szedni pluszban.
E mellett a zsírban oldódó vitaminok mellé enni is kell egy kicsit tehát hiába iszol mellé ha nem nem eszel.
Szerintem ha alultáplált valaki akkor mindenféleképpen jobb mint a semmi, de ha változatosan eszel akkor nem a multivitamint kellene szedned.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!