Ha egy temetésen a hozzátartozók hozzányúlnak a halotthoz, és aztán kezet fognak másokkal vagy velem, azzal nem fertőznek meg, illetve ők ezzel nem szednek össze valamit?
Figyelt kérdés
Mert pl. olyat halottam már, hogy volt, aki a fülbevalót vette ki a halott füléből és a sajátjába rakta, sajnos hullamérgezés lett belőle. De mi van akkor az érintéssel, kézfogással?
Sajnos, amikor temetésen voltam, volt, hogy nem tudtam elkerülni, hogy ne fogjak kezet, de én aztán fertőtlenítettem persze.
tegnap 16:19
1/3 anonim válasza:
Furcsállom ezt a hullamérgezést, a többnapos holttest nem fertőző,hacsak nem valami pestisbe halt bele. Lemosták, hűtve tárolták, úgyhogy ez nehezen értelmezhető. A fertőzésekből eredő megbetegedések amúgy is a higiénia hiányára vezethetők vissza, önmagában egy érintés csak valami horrorfilmben okoz megbetegedést, mert idő kell a kórokozó elszaporodásához. Kezet kell mosni.
2/3 Metionin válasza:
Nem, nem fog fertőzni. De ki az aki egy temetésen nekiáll fogdosni a holttestet? wtf
3/3 A kérdező kommentje:
Szokták. Még van, amikor simogatják, puszilgatják. Furcsa nekem is ez, de csinálják.
tegnap 22:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!