Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Mennyit tesz hozzá az immunren...

Mennyit tesz hozzá az immunrendszer erősségéhez az életmód, illetve milyen mértékben erősíthető?

Figyelt kérdés

Azért jutott eszembe a kérdés, mert megrögzött Forma-1 nézőként elég sűrűn olvasom, hogy egy versenyző például késik egy versenyhelyszínről, mert lebetegedett, azonban a hétvégére már szinte mindig rendben vannak, tehát csak egyszerű megfázás-szerű dologról lehet szó.

Fizikai sportemberekként kiemelkedően fitt és egészséges életet élnek, azt gondolná az ember, hogy a szervezetük is ellenállóbb, főleg az ilyen kisebb problémákkal szemben. Ráadásul mivel járják a világot, sokkal több inger éri őket, így én azt is feltételezem, hogy sokkal több mindennel szemben van felkészülve az immunrendszerük.

Ellenben itt vagyok én, velük hasonló korú (28) és bár fizikai munkát végzek én is, tehát testmozgásból nincs hiány, de nem igazán az az egészséges fajta mozgás, táplálkozást tekintve egy dietetikus szerintem sírva fakadna, viszont orvost betegség miatt nem láttam legalább 12 éve. Évente max kétszer becsúszik egy enyhe megfázás, mivel öltözni is úgy öltözök, mintha nem lenne pénzem kabátra, de jó magyar családból származva egy feles pálinka pár órán belül, legkésőbb másnapra megoldja a problémát (a pálinka szerepe ebben kérdőjeles, de ha más nem, placebonak jó :D).

Szóval az világos, hogy minden ember szervezete más és eltérő az ellenállóképességünk, de az normális, hogy az ő kiemelkedő életvitelükkel is ennyivel fogékonyabbak a betegségekre?

2023. jún. 29. 17:07
 1/2 anonim ***** válasza:

Ahogy írod: minden ember szervezete más.

Az immunrendszert inkább gyengíteni lehet, mint erősíteni, a sportnak ehhez nem sok köze van, csak szeretnénk azt hinni.

2023. jún. 29. 17:44
 2/2 anonim ***** válasza:
Ismerek olyan embert, aki rendszeressen télen és nyàron is ùszik a Tòban. Igy erôsiti az Immunjàt. Nem is beteges.
2023. júl. 1. 01:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!